• sv
  • fi
  • en
Kesapiknik-Hangossa

Hangon kesä

Hanko on aurinkokaupunki, valon ja hyvän olon etsijöille. Kesäinen paratiisi, joka on luotu hiekkarantoja ja salaisia sopukoita rakastaville. Historiallisen kylpyläkaupungin viehättävä ilmapiiri, lukuisat värikkäät tapahtumat, houkuttelevat ravintolat ja rentouttava merellisyys on jopa antanut aihetta puhua Suomen Hamptonista tai Suomen Rivierasta.

Hangon-unikeonpaiva

Hangon kuuluisat tapahtumat

Hanko on kuuluisa tapahtumistaan. Kesäviikkoina katukuvassa vilisee viikosta riippuen tennispelaajia, purjehtijoita, teatteriystäviä, bridgepelaajia tai moottoriveneilyn ja melonnan harrastajia. Katse kalenteriin, valitse mieleisesi tapahtuma ja tule osallistumaan, viihtymään, katsojaksi tai muuten vain viettämään päivää, vaikkapa Itämerimarkkinoilla tai Hangon puutarhaviikolla.

Uutuus vuodelle 2017 on Taste Hanko ravintolatapahtuma 16.-17.6.2017.  Klassiset tapahtumat kuten Hangon regatta 7.-9.7 ja SeaHorse Week 26.-30.7. kuuluvat Hangon kesään mutta esimerkiksi myös  Hanko Soul Jazz Weekend 11.-13.8. ja HangArt 18.-20.7.  ovat tulleen jäädäkseen, Hangonpäivät ja Muinaistulien yö 25–27.8. on jokavuotinen varsinainen must-tapahtuma Hangon kesässä.
Vinkki! Muista myös Hangon ihanat syystapahtumat, Hanko Fotofestival syyskuussa ja Itämerimaraton ja Hangon elokuvajuhlat loka-marraskuussa.

Hangon tapahtumat

Bellevuen ranta Hangossa

30 km hiekkarantaa sinulle…

Meri kimaltelee kolmessa ilmansuunnassa ja melkein jokainen tie vie rantaan. Hangolla on 130 km rantaviivaa, josta 30 km on hienoa hiekkarantaa ja osa karun kauniita kallioisia poukamia. Voit valita rannan kaupungin keskustasta tai hieman kauempaa luonnon helmasta. Hankolaiset itse suunnistavat rannoilleen tuulen mukaan. Kesäisin meren lämpötila voi olla tuulesta kiinni. Löydä oma lempirantasi!

Löydä oma hiekkarantasi

Russaro_majakka

Uutuus! Risteily Örön linnakessaarelle

Vietä unohtumaton päivä merellä! Vieraile majakalla, näe Itämeren hylkeet tai Hauensuolen historialliset kalliokaiverrukset. Hangosta voit kesäaikaan lähteä risteilylle kolmelle eri majakalle tai vaikka hyljesafarille. Tämän vuoden uutuus on ristely Örön linnakesaarelle sunnuntaisin 25.6.-27.8.2017. Lähtö Itäsatama Kuningattarenlaiturilta klo 10, paluu noin klo 18.30.

Pohjoismaiden korkein majakka Bengtskär kohoaa mahtavat 52 metriä merenpinnan yläpuolelle, ja Gustavsvärn, Hangon vanhan neliosaisen linnoituksen suurin ja parhaiten säilynyt osa, sijaitsee aivan Hangon edustalla. Russarön linnakesaari kätkee sisälleen lukuisia sotahistoriallisia aarteita, ja opastetun kierroksen aikana oppaat kertovat saaren historiallisesta merkityksestä Suomen meripuolustukselle, sekä majakan historiasta.

Risteilyt Hangosta

Shoppailu Hangossa

Löytöretkelle Hangon puoteihin

Hangossa on monta ihastuttavaa putiikkia, joista löydät sekä paikallisesti tuotettuja esineitä että tunnettuja merkkituotteita. Kaupungin keskustassa kävelykatu Vuorikadun persoonalliset kivijalkakaupat palvelevat ympärivuotisesti ja kesäaikaan pop up- kauppoja ilmestyy melkein joka kadunkulmaan. Uutuusvinkki! Hangon Casinon päädyssä Happy Hub sekä Sasu´s Playhouse Hangon kauppatorin laidalla!
Itäsatama on Suomen suurin vierasvenesatama ja Hangon sykkivä sydän. Merenkävijät ja maakravut viihtyvät yhtälailla vilinässä. Täällä voit kesäaikaan nauttia kuuluisan iltatorin tuoksuista, maistaa paistettuja lettuja, ostaa tuoretta kalaa, tehdä ostoksia pienissä puodeissa sekä nauttia monipuolisesta ohjelmatarjonnasta.

Shoppailu Hangossa

Itasatama-illalla

Unohtumaton ruokailukokemus 

Tuskin missään muussa pienessä kaupungissa on niin monipuolista ravintolatarjontaa kuin Hangossa. Täällä viihdyt persoonallisissa ravintoloissa, joista jokaisella on oma tarinansa. Ruokaile Itäsataman vanhoissa tunnelmallisissa makasiineissa tai avoimen merimaiseman äärellä. Klassisten skandinaavisten annosten lisäksi löydät jännittäviä italialaisia tuorepastavaihtoehtoja, sushia sekä hampurilaisia lähialueen luomulihasta. Kausittain Hangosta löytyy usein myös mielenkiintoisia pop-up ravintoloita; kesällä 2017 uutuutena mm. Skiffer, uusittu Hangon Portti  ja Marine Café Hangon Itäsatamassa sekö ravintola Solsidan Regatta Spa:ssa.

Katso kaikki Hangon ravintolat!

Hangon rintamamuseo

Uudistettu rintamamuseo avattu!

Hangon Rintamamuseon uusi perusnäyttely keskittyy esittelemään tapahtumia Hangon rintamalla sotavuosina 1939-1941. Se kertoo silloisista rintamaolosuhteista sekä myös sodan merkityksestä suomalaisten ja venäläisten kotirintamilla. Erityisesti naisilla oli merkittävä rooli yhteiskunnan ylläpidossa. Näyttely kertoo myös Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta tulleiden vapaaehtoisten osuudesta Hangon takaisin valtaamisessa vuonna 1941.

Rintamamuseo sijaitsee paikalla, jossa taistelulinja kulki kesällä 1941. Museota ympäröivässä maastossa näkyy vielä paljon sodan jälkiä, joita esitellään ns. “Sotapolun” varrella. Hangon Rintamamuseo haluaa toiminnallaan välittää tietoa ja ymmärrystä tuleville sukupolville Suomen sotahistoriasta ja itsenäisyydestä.

Hangon Rintamamuseo sijaitsee sodanaikaisella rintamalohkolla Lappohjan kylän tuntumassa. Rintamamuseo aloitti toimintansa vuonna 1987. Kunnostuksen jälkeen museo avataan 4.6.2017. Aukioloajat, lippujen hinnat ja varaukset: www.frontmuseum.fi

Hanko-SupVinkkejä vierailijalle!

Hangon viehätys on aina omanlaisensa ja persoonallinen. Monet ovat menettäneet sydämensä ja palaavat vuosi toisensa jälkeen, tai asettuvat lopulta asumaan. Toisille vierailusta jää kauniit muistot. Muista julkaista omat parhaat feelishetkesi somessa tunnisteella #hullunahankoon. Lue parhaat vinkit tästä!

Minun Hankoni

© Hanko Tourist Office | +358 (0)19 2203 411 | tourist.office@hanko.fi | www.hanko.fi/tourism | Raatihuoneentori 5, 10900 Hanko | Y-tunnus: 0809604-3