• sv
  • fi
  • en
Muinaistulien Yö Hangossa

Hangon tapahtumat 2017

Hanko on kuuluisa tapahtumistaan. Kesäviikkoina katukuvassa vilisee viikosta riippuen tennispelaajia, purjehtijoita, teatteriystäviä, bridgepelaajia tai moottoriveneilyn ja melonnan harrastajia.
Hangossa löydät aina mielenkiintoista tekemistä, uutta löytyy jokaiselle päivälle. Voit myös seikkailla kaupungissa omatoimisella retkellä. Matkailutoimistosta saat vinkkejä ja viimeiset tiedot ajankohtaisista tapahtumista viikon jokaiselle päivälle. Hangon kaupungin tapahtumakalenterista löydät kaikki Hangon tapahtumat.

Tammikuu-Huhtikuu

Hiljaisuuden_kävely4.-5.2. Hangon filosofiapäivät
Kolmansien Filosofiapäivien teemana on ”Filosofiaa tavalliselle kansalaiselle ammattilaisten opastamana”. Ohjelmassa on muun muassa luento kurinalaisuudesta, puheiden pitämisestä antiikin retoriikan mukaan, ympäröivästä kulttuurista irtipyristelemisestä ja hyveistä arkielämässä.

Davis Cup Hangossa

Davis Cup 7.-9.4.
Hangossa nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen huipputennistä maajoukkuetasolla kun Davis Cup saapuu Hangon Urheilutalolle 7.-9.4. Itse maaotteluiden lisäksi Tennisliiton LähiTapiola Street Tennis -kiertue vierailee Hangossa maaottelua edeltävällä viikolla, ja miesten maajoukkueen tähdet innostavat nuoria pelaajia kentälle ainakin yhdessä koululaistapahtumassa.

Liput ennakkoon; www.lippuagentti.fi.

Otteluajat:
Perjantaina 7.4. kaksi kaksinpeliä alkaen klo 16.
Lauantaina 8.4. yksi nelinpeli alkaen klo 15.
Sunnuntaina 9.4. 1-2 kaksinpeliä alkaen klo 13.

Toukokuu-Kesäkuu

rantanosto1

25.–28.5. Hangon Puutarhapäivät
Lähiruokaa, villiyrttejä, avoimet puutarhat ja paljon muuta terveelliseen ja kauniiseen elämään liittyvää ohjelmaa.

27.5. May Day

MayDay on riemukas kesän startti, joka polkaisee käyntiin valtakunnallisen kylpykauden kollektiivisella yhteispulahduksella Hangossa.

28.5. Hangon kesämarkkinat
Perinteiset kesämarkkinat järjestetään Itäsatamassa.

rantanosto1

Kesän iltatorit Itäsatamassa
Itäsataman suosittu iltatori järjestetään keskiviikkoisin kesäkauden aikana. (perjantaisin pienimuotoisempi iltatori)

8.–11.6. Hangon Teatteritreffit
Suomen suurin ruotsinkielinen teatterifestivaali on kaikkien teatterin ystävien kohtaamispaikka. Yleisö ja teatteri tapaavat uusin tavoin ja uusilla paikoilla: 30-50 esitystä makasiineissa, halleissa ja satamissa, puiden alla, veneissä ja ravintoloissa.

Rantalentopalloa Hangossa

16.–17.6. Pohjoismainen laulelmajuhla
Pohjoismainen laulelmajuhla on Suomen vanhin laulelmajuhla ja se järjestetään jo 33. kerran Hangon Itäsataman punamaalatussa makasiinissa. Täällä sekä paikalliset että pohjoismaiset vieraat viihdyttävät vieraita perinteiseen tapaan.

16.-17.6. Taste Hanko

Hanko on saanut omat ravintolapäivät; 20 ravintolat ja kahvilat tarjoavat kampanjan ajan aterioita edullisin hinnoin. Ravintoloiden lisäksi kampanjaan osallistuu viisi majoitusalan yritystä, jotta gastronomian ystävät pääsevät majoittumaan mukavasti reissunsa aikana.

Heinäkuu

Heinäkuu

Elokuu

EVLI Hangon regatta

1.–2.7. Rantalentopalloturnaus Hanko Beach 2017
Rantalentopallon harrasteturnaus houkuttelee taas heinäkuussa pelaajia koko maasta Hangon kuuluisille rannoille.

7-9.7. EVLI Hangon Regatta
Perinteikäs purjehduskilpailu on Suomen suurimpia purjehdustapahtumia, venekuntien kokonaismäärä usein lähes 200. Kilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 1945. Vuoden 2017 päivämäärä odottaa vielä vahvistusta.

14.–19.7. Hangon Musiikkijuhlat
Hangon Musiikkijuhlat herkistää kuuntelemaan klassista sekä jazzia Hangon parhaissa saleissa ja muissa tiloissa. Esiintyjinä kotimaisia huippunimiä sekä kansainvälisiä taitureita. Myös Hangon musiikkileiri elävöittää kaupunkia musisoinnillaan.

11.-17.7. Hanko Tennis 2017
Hanko Tennis 2017 Hangon tenniskesä on klassikko. Perinteinen amatööritennisviikko heinäkuussa houkuttelee, jo vuodesta 1951, pelaajia koko maasta. Vuonna 2017 myös Finnish Tour-osakilpailu.

Hanko SeaHorse Week

18.-20.7. HangArt

Paikalliset taiteilijat ja yhdistykset avaavat ateljeensa yleisölle kolmena päivänä heinäkuussa. Tervetuloa tutustumaan Hangon taidemaailmaan!

26.–30.7. SeaHorse Week
Kansainväliseen tapaan toteutettu esteratsastuskilpailu, keskellä kaupunkia, upeassa puistoympäristössä on esteratsastuskesän kohokohta ja houkuttelee vuosittain maamme parhaita ratsukoita.

27.7. Unikeonpäivä
Unikeonpäivää on Hangossa vietetty kylpylän kukoistusajoista asti ja 1960-luvulta lähtien tämä ollut kaupungin jokavuotinen juhla. Unikeonkulkue kulkee läpi kaupungin Itäsatamaan, jossa unikeko herätetään heittämällä hänet mereen.

28.-30.7. Itämeri Cup
Itämeri Cup on vuosittain järjestämä jalkapalloturnaus, joka houkuttelee kaupunkiin  jalkapallojunioreita sekä niiden kannustajia.

rantanosto1

31.7.–6.8.Scandinavian EB Championships by Mandatum Life
Kansainvälinen senioriturnaus pelataan Hangon kuuluisilla tenniskentillä.

4.–6.8. Poker Run
Poker Run on Suomen suurin moottorivenetapahtuma, ja jyrää tuhansien hevosvoimien jylinällä. Ohjelmaa aamusta iltaan moottooriveneiden ystäville.

11.-13.8. Hanko Soul Jazz Weekend
Soul- ja jazztäyteinen viikonloppu kaupungin ravintoloissa. Viikonlopun ohjelma tarjoa kotimaisia ja ulkomaalaisia huippuartisteja.

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu-Marraskuu

rantanosto1

18.20.8. Hanko Sea Kayak Gathering
Melonnan suurtapahtuma, joka vuosittain houkuttelee yli 200 melojaa Hangon Tullirannalle. Kolmen päivän ajan tarjolla kursseja, retkiä ja mm.yhteinen illallinen rannalla.

18.–20.8. Hanko Pride 2017
Historian toinen Hanko Pride järjestetään elokuun lämmössä!
Tervetuloa Suomen Key Westiin nauttimaan huikeasta ohjelmasta, lämpimistä tunnelmista ja ennen kaikkea rakkauden juhlasta! Kesä, Hanko ja rakkaus!

18.-20.8. Konstrundan
Vieraile rannikkoalueiden taitelijoiden työhuoneissa ja löydä luovuutta ja inspiraatiota. Konstrundan on elämys niin kävijöille kuin taiteilijoille.

25–27.8. Hangonpäivät ja Muinaistulien yö
Elokuun viimeisenä lauantaina syttyvät muinaistulet tulet luovat ainutlaatuisen tunnelman ja samana viikonloppuna vietetään myös kaupungin omaa tapahtuma, Hangonpäiviä. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä muinaistulien perinteitä yhdistettynä kulttuuritapahtumiin eri puolilla kaupunkia tekee viikonlopusta ainutlaatuisen kokemuksen kenelle tahansa.

25–27.8. Le Petit Festival goes Hanko
Omaperäinen ja värikäs kansainvälinen festivaali esittelee maailmanluokan taidetta.
Tanssia, teatteria, musiikkia, kuvataidetta, elokuvaa, performance-taidetta, työpajoja…
Esiintyjät tulevat mm. Yhdysvalloista, Ranskasta, Japanista, Eestistä, Ruotsista, Kroatiasta ja Hollannista.
Esityksiä nähdään Hotel Regatassa, vanhoissa tehdashalleissa, satamassa, rannoilla, kaduilla, ravintoloissa…VIVE L’AMOUR!

Hanko Foto Festival

2.9. Hanko Foto Festival
Hangon valokuvauksellisista maisemista ja upeasta valosta inspiraationsa saanut festivaali, joka tarjoaa kuvaesityksiä, työpajoja ja näyttelyitä kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

 

rantanosto1

7.10. Itämeri maraton
Tule mukaan juoksemaan kauniissa merimaisemassa. Matkat ovat täysi-, puoli-, ja neljännes maraton (10,5 km).

19.-23.10. Hangon elokuvajuhlat
Hangon suositut elokuvajuhlat houkuttelee monipuolisella ohjelmallaan osallistumaan elokuvan juhliin.

© Hanko Tourist Office | +358 (0)19 2203 411 | tourist.office@hanko.fi | www.hanko.fi/tourism | Raatihuoneentori 5, 10900 Hanko | Y-tunnus: 0809604-3