• sv
  • fi
  • en

Ravintola På Kroken hangossa

Tomi Björck

Toppkock

”För mig betyder Hangö avkoppling. I Hangö känner jag mig mycket lycklig och avslappnad- fina minnen och tankar om varma människor fyller genast mina tankar”.

Tomi Björck
Tomi Björck är en prisbelönt köksmästare och restauranginnehavare. I Helsingfors driver han restaurangerna Farang, Gaijin, Boulevard Social och Bronda samt Farang i Stockholm.

Tomi Björck, Mitt Hangö:

1. Makaronitehdas. Här har jag tillbringat mycket tid (f.d. Restaurang Jonathan). Nuförtiden i lugnare tecken, förut på kökssidan.
2. Farsans hus. Här grillar vi och njuter av samvaro med hela familjen i flera generationer.
3. Bastun vid Östersjö port är den bästa i hela världen!
4. Tullstranden. Jag tar alltid med mina utländska gäster hit, Hangös skönhet sammanfattas här.
5. På Kroken. Alltid när jag är i Hangö kommer jag hit för att äta, eller köpa fisk.

© Hanko Tourist Office | +358 (0)19 2203 411 | tourist.office@hanko.fi | www.hanko.fi/tourism | Raatihuoneentori 5, 10900 Hanko | Y-tunnus: 0809604-3