• sv
  • fi
  • en
Muinaistulien Yö Hangossa

Evenemang i Hangö 2017

Hangö är känt för sina evenemang. Under sommarveckorna vimlar det av tennisspelare, seglare, teatervänner, bridgespelare, motorbåtsentusiaster och havspaddlare i gatubilden, allt beroende på veckan.

I Hangö hittar du alltid något intressant att göra, det finns ett brett utbud med nya alternativ för varje dag. Du kan även utforska staden på egen hand. På turistbyrån så får du tips och den mest aktuella informationen om utbudet i staden dag för dag. I Hangö stads evenemangskalender hittar du alla Hangös evenemang.

Januari-April

Hiljaisuuden_kävely4-5.2 Hangö Filosofidagar
Filosofidagarna ordnas nu för tredje året i Södern i Finland och årets tema är “Filosofi till den vanliga medborgaren under guidning av en professionell lärare”. I programmet ingår olika föreläsningar .

DChankobanneri

Davis Cup den  7-9.4
I Hangö spelas åter topptennis efter en paus på några år när Davis Cup kommer till Hangö Idrottshus den 7-9.4. Utöver landskamperna kommer även tennisförbundets LähiTapiola Street Tennis -turné att besöka Hangö veckan innan Davis Cup, och landslagsstjärnorna träffar och inspirerar skolungdomarna i Hangö.

Biljettförsäljning: www.lippuagentti.fi.

Matchtider:
Fredag 7.4 två singelmatcher med start  kl. 16.
Lördag 8.4 en dubbelmatch med start kl. 15.
Söndag 9.4 1-2 dubbelmatcher med start kl. 13.

Maj-Juni

rantanosto1

25–28.5 Hangö trädgårdsdagar
Närmat, vilda örter, guidade promenader i Badhusparkens trädgårdar och mycket annat intressant program som hör till ett hälsosamt liv.

27.5 MayDay

MayDay är en rolig start på sommaren, och inleder den landsomfattande badssäsongen genom ett kollektivt dopp i Hangö.

28.5 Sommarmarknad i Hangö
Den traditionella sommarmarknaden ordnas i Östra hamnen.

rantanosto1

Sommarens kvällstorg
Det populära kvällstorget i Östra hamnen ordnas på onsdagar under sommaren (även fredagar i mindre skala).

8–11.6 Hangö teaterträff
Hangö Teaterträff är Finlands största svenskspråkiga teaterfestival. Publik och teater möts på nya sätt i nya miljöer, sammanlagt 30-50 föreställningar i magasin, hallar, hamnar, under träd, i båtar och restauranger.

Rantalentopalloa Hangossa

16–17.6 Nordiska visfesten
Nordiska visfesten är Finlands äldsta visfest och ordnas i det stämningsfulla magasinet i Östra hamnen. Här möts och uppträder både inhemska och nordiska visvänner.

16-17.6 Taste Hanko

Under Hangös egna resturangdagar utlovar 20 restauranger och caféer fina kampanjerbjudanden. Till glädje för alla vänner av god mat deltar även fem inkvarteringsföretag i kampanjen.

Juli

Juli

Augusti

EVLI Hangon regatta

1–2.7 Beachvolleyboll Hanko Beach 2017
Beachvolleybollturneringen för hobbylag lockar igen spelare från hela landet till de berömda stränderna i Hangö.

79.7 EVLI Hangöregattan
Den traditionella seglingstävlingen är ett av Finlands största seglingsevenemang, med närmare 200 deltagande båtar. Sedan år 1945 har tävlingen arrangerats varje år. Datumet för 2017 är iute bekräftat.

10–16.7 Hanko Tennis 2017
Tennis hör sommaren till i Hangö. Den traditionella amatörtennisveckan som spelas i juli har ordnats sedan 1951 och lockar årligen spelare från hela landet.

14–19.7 Hangö Musikdagar
Hangö Musikdagar bjuder på möjligheten att avnjuta klassisk musik och jazz i de bästa salarna och lokalerna i Hangö. Artisterna består av inhemska toppmusiker och internationella virtuoser. Hangö musikläger livar också upp staden med sitt musicerande.

 

 

Hanko SeaHorse Week

1820.7 HangArt

Lokala konstnärer och föreningar öppnar upp sina ateljér  för allmänheten under tre dagar i juni. Välkommen att bekanta dig med Hangös konstvärld!

22–31.7 Hangö Bridgevecka
Hangö Bridgevecka lockar årligen hundratals spelare till Hangö. Under veckan avgörs flera olika tävlingsklasser och spelarna återvänder till den populära veckan år efter år. Evenemanget 2017 är inte bekräftat.

26–30.7 SeaHorse Week
Banhoppningstävlingen som arrangeras mitt i stadens centrum i en underbar parkmiljö lockar varje år landets främsta ekipage till Hangö.

27.7  Sjusovardagen
Sjusovardagen har traditioner som går tillbaka Badhustiden. Sedan 1960-talet har staden årligen firat Sjusovardagen genom ett sjusovartåg som går genom staden och sjusovaren väcks genom ett dopp i havet.

28-30.7 Östersjö Cup
Östersjö Cup är en årligen arrangerad  fotbollsturnering som fyller staden med fotbollsjuniorer och deras supporters.

rantanosto1

1-7.8 Scandinavian EB Championships by Mandatum Life
Den internationella seniorturneringen spelas på Hangös berömda tennisplaner.

4–6.8 Poker Run
Poker Run är Finlands största motorbåtsevenemang och erbjuder program från morgon till kväll för alla vänner av muskelbåtar med kraftiga motorer.

5.8 Hanko SUP Ranking
Stand Up Paddleboard –tävling på Plagens strand.

11–13.8 Hanko Soul Jazz Weekend
Ett veckoslut fylld av soul och jazz i stadens restauranger. Programmet bjuder på inhemska och utländska toppartister.

Augusti

September

Oktober-November

rantanosto1

18–20.8 Hanko Sea Kayak Gathering 2017
Paddlingsfest för paddlare från hela landet blir det på Tullstranden i Hangö under tre dagar. Kurser, workshopar, utfärder och gemensam middag på stranden.

18–20.8 Hanko Pride 2017
Historiens andra Hangö Pride-evenemang går av stapeln i augusti! Välkommen till Finlands Key West – i fantastiskt sällskap, vackra vyer och glada miner! Sommar, Hangö, kärlekens fest!

18-20.8 Konstrundan
Under Konstrundans två dagar kan du besöka konstnärsateljéer runtom i Svenskfinland för att tanka kreativitet, söka inspiration och väcka dina sinnen. Konstrundan skapar oförglömliga möten mellan publik och konstnär.

25–27.8  Hangödagarna och forneldarnas natt
Av tradition tänds forneldarna den sista lördagen i augusti och bidrar till att skapa en magisk stämning under Hangödagarna som ordnas samma veckoslut. Denna unika kombination av forneldar förenade med kulturevenemang runt om i staden gör veckoslutet till en unik upplevelse för alla besökare.

25-27.8 Le Petit Festival goes Hanko
En egenartig och färgglad internationell festival som presenterar konst av världsklass. Dans, teater, musik, bildkonst, film, performancekonst och workshoppar med konstnärer från USA, Frankrike, Japan, Estland, Sverige, Kroatien och Holland. Vi ser förevisningar runt om i staden. VIVE L´AMOUR!

Hanko Foto Festival

2.9 Hangö Foto Festival
Fotofestivalen har låtit sig inspireras av de underbara vyerna och det fantastiska ljuset i Hangö. Bildvisningar, föreläsningar och utställningar för alla vänner av fotografering. www.hankofotofestival.fi

 

rantanosto1

7.10 Östersjö maraton
Kom med och löp i den vackraste omgivningen i landet. Sträckorna är hel och halv maraton samt 1/4 maraton, ca 10.5km. Östersjö maraton

19-23.10Hangö Filmfestival
Den populära Filmfestivalen lockar med ett mångsidigt program.

© Hanko Tourist Office | +358 (0)19 2203 411 | tourist.office@hanko.fi | www.hanko.fi/tourism | Raatihuoneentori 5, 10900 Hanko | Y-tunnus: 0809604-3