• sv
  • fi
  • en
Kesapiknik-Hangossa

Sommaren i Hangö

Solstaden Hangö är rätt ställe för alla som söker ljus och välmående. Ett sommarparadis skapat för dig som älskar sandstränder och undangömda smultronställen. Den historiska badhusstaden har med sin förtjusande atmosfär, färggranna evenemang, lockande restauranger och en avslappnande havsnärhet gett god orsak att tala om Finlands Hamptons eller Finlands Riviera.

Hangon-unikeonpaiva

Lockande evenemang för alla

Hangö är känt för sina evenemang. Under sommarveckorna vimlar det av tennisspelare, seglare, teatervänner, bridgespelare, motorbåtsentusiaster och havspaddlare i gatubilden, allt beroende på veckan. Ta en titt i kalendern, välj ett evenemang som intresserar dig och kom till Hangö. Du kan välja att själv delta eller helt enkelt tillbringa en skön dag t.ex. på Östersjömarknaden eller Hangö trädgårdsvecka.

En nyhet för sommaren 2017 är  Taste Hanko evenemanget den 16-17.6.2017. De klassiska evenemangen Hangon regatta 7-9.7 och SeaHorse Week 26-30.7 har redan länge hört till sommaren i Hangö men även Hanko Soul Jazz Weekend 11-13.8 och HangArt 18-20.7 har kommit för att stanna. Hangödagarna och forneldarnas natt 25–27.8 hör till de obligatoriska evenemangen för alla vänner av Hangö.
Tips! Kom även ihåg höstens underbara evenemang, Hangö Fotofestival i september  Östersjömaraton och Hangö Filmfestival i november-decemeber.

Evenemang i Hangö

Bellevuen-ranta

30 km sandstrand  för dig…

Havet glittrar i tre väderstrck och nästan varje väg leder till en strand. Hangö har en 130 km lång strandlinje, av vilken 30 km är sandstrand och en del är vackert karga klippiga bukter. Du kan välja en strand precis i centrum eller lite längre bort. Hangöborna själva väljer sin strand efter vindriktningen. På sommaren inverkar vinden på havets temperatur. Hitta din egen favoritstrand!

Välj din egen sandstrand

Russaro_majakka

Nyhet: Kryssning till Örö!

Tillbringa en oförglömlig dag till havs! Besök en fyr, se sälarna i Östersjön eller beundra hällristningarna vid Gäddtarmen. Nordens högsta fyr Bengtskär reser sig majestätiskt 52 meter över havet, och Gustavsvärn, som är den bäst bevarade delen av en större fyrdelad fästningshelhet, är belägen direkt utanför Hangö.

Årets nyhet är en kryssning till Örö kustfort från Hangö, söndagar 25.6-27.8.2017.  Start från Östra hamnen kl. 10 och retur ca kl. 18.30.

Kryssningar till havs

Shopping_Hangossa

En upptäcksfärd bland butiker och bodar

I Hangö hittar du många mysiga butiker som erbjuder både lokalt producerade varor och välkända märkesprodukter. De personliga affärerna längs gågatan i centrum betjänar dig året om och under sommaren dyker det upp pop up-affärer här och där i staden.

Nyhet! Happy Hub har öppnar sina dörrar i Hangö Casino och Sasu´s Playhouse och Bypias hittar du vid Salutorget!

Östra hamnen är Finlands största gästhamn och den pulserande mötesplatsen i Hangö. Sjöfolk och landkrabbor trivs i vimlet. På sommaren kan du känna dofterna från kvällstorget, äta stekta plättar, välja färsk fisk, shoppa i bodarna och njuta av ett digert programutbud.

Shopping i Hangö

Itasatama-illalla

Minnesvärda matupplevelser

För att vara en liten stad har Hangö ett sällsynt mångsidigt restaurangutbud. Här är det lätt att trivas i de personliga restaurangerna, alla har sin egen unika historia. Du kan välja mellan de stämningsfulla magasinrestaurangerna i Östra hamnen, den klassiska seglingspaviljongen eller en restaurang alldeles vid havet. Förutom de klassiska skandinaviska rätterna hittar du även spännande italiensk färsk pasta, sushi och hamburgare gjorda på närproducerat ekologiskt kött. Säsongsvis hittar du även intressanta pop-up restauranger i Hangö, nyheter för sommaren 2017  är bland andra Skifferden förnyade Hangon Portti  och Marine Café i Östra hamnen samt restaurang Solsidan på Regatta Spa.

Hangös restauranger

Gyllene Freden_webb

Frontmuseet öppnar i ny form

Den förnyade basutställningen fokuserar på händelserna vid Hangöfronten under krigsåren 1939 – 1941. Utställningen berättar om de förhållanden som rådde vid fronten. Även livet ”utanför fronten”, såväl på finska som ryska sidan, kommer att presenteras i utställningen. I synnerhet kvinnorna hade en betydande uppgift för upprätthållandet av samhället och alla invånare påverkades av kriget. Utställningen kommer även att berätta om alla de frivilliga från Sverige, Norge och Danmark, som deltog i återtagandet av Hangö 1941.

Frontmuseet ligger i autentisk omgivning, just här gick stridslinjen sommaren 1941. I terrängen kring museet syns ännu spår från kriget, vilka presenteras längs den så kallade ”Krigsstigen”.

Öppethållningstider, biljettpriser och bokningar: www.frontmuseum.fi

Hanko-SupPersonliga tips för ditt besök!

Personliga tips för ditt besök!
Förtjusningen i Hangö är alltid unik och individuell. En del har förlorat sitt hjärta och återkommer år efter år, eller väljer att stanna för gott. För andra lever besöket vidare i form av goda minnen. Kom ihåg att dela dina bästa stunder i Hangö med hashtaggen #hullunahankoon.
Mitt Hangö

© Hanko Tourist Office | +358 (0)19 2203 411 | tourist.office@hanko.fi | www.hanko.fi/tourism | Raatihuoneentori 5, 10900 Hanko | Y-tunnus: 0809604-3