fbpx
  • sv
  • fi
  • en

MAJAKAT

.

Bengtskär
25 km Hangosta lounaaseen kohoaa Pohjoismaiden korkein majakka (52 m merenpinnan yläpuolella, 252 askelmaa). Majakka on rakennettu vuonna 1906. Bengtskär on Suomen eteläisin asuttu saari, ja siellä on majakkamuseo, museoasunto, pysyvä näyttely Bengtskärin taistelusta, vaihtuvia merellisiä näyttelyitä, majakkaposti ja kahvila sekä majoitus- kokoustiloja. Kesäisin päivittäisiä risteilyjä Itäsatamasta, katso “Risteilyt ja veneretket”.

Tiedustelut ja varaukset majoitusta ja kokouspaketteja koskien: Bengtskär Oy, puh. 040 218 2960, info@bengtskar.fi, www.bengtskar.fi

Vinkki! Yle / Elävä arkisto: “Wilsons och fyren på Bengtskär”

Bengtskär kartalla

Gustafsvärn (Kustaanvarustus)
Gustafsvärn on pieni saari, joka sijaitsee noin 3 km Hangosta lounaaseen. Kalliosaarella on ruotsalaisen 1700-luvun lopulla rakennetun linnakkeen rauniot. Nykyinen majakka on vuodelta 1951.

Gustafsvärn kartalla

Russarö 
Hangon edustalla, Gustafsvärnistä pari kilometriä lounaaseen Russarön saarella sijaitsee vuonna 1863 valmistunut viisikerroksinen kivimajakka, jota kutsutaan nimellä Hangon silmä. Se koristaa myös yhtä Suomen kauneimmista vaakunoista, Hangon vaakunaa. Russarön linnakesaarelle tehdään kesäisin risteilyjä, katso “Risteilyt ja veneretket”.

Russarö kartalla

Linkkejä:
Suomen Majakkaseura
Hangon linnoitukset 
www.luontoon.fi