fbpx
  • sv
  • fi
  • en

Suomen Eteläisin kärki

Minun-Hankoni-200x200

Yrjö Sahlstedt

Opas

”Oppaana esittelen mielelläni vierailijoille omia suosikkikohteitani – paljastamatta ehkä aivan kaikkia. Usein opastuksen aikatauluun ei mahdu pitempiä kävelyretkiä, mutta omatoimisia löytöretkiä voin aina suositella.”
Yrjö Sahlstedt työskentelee Hangon oppaana, ja jos osallistut opastetulle kierrokselle Hangossa saatat kuulla lisää hänen laajasta asiantuntemuksestaan mm. Hangon arkkitehtuurista. Tässä Yrjö antaa kuitenkin omat henkilökohtaiset vinkit vierailuasi varten.

Yrjö Sahlstedt, Minun Hankoni:

1. Vesitornista on edelleen, kaikkien vuosien jälkeen, sykähdyttävä näköala niin kaupunkiin kuin kauas merelle ja saaristoon.
2. Kävely Neljän tuulen tuvalle tai sen ohi aina Stenuddenille asti, polkuja tai rantaviivaa pitkin, tarjoaa eri vuodenaikoina ja eri keleillä yhä uusia elämyksiä.
3. Kesäisin hakeudun mieluiten perheen – ja usein myös vieraiden – kanssa johonkin lähisaareen piknikille. Ilman venettä ei ehkä pääse aivan omaan pikku saareen, mutta eväänsä voi kantaa Puistovuoren rantakallioille tai nykyään myös aina Tulliniemen kärkeen.
4. Hangonkylän venesatama pienine verkkovajoineen tarjoaa rauhallisen vastakohdan avointen merenrantojen joskus turhankin jylhälle tunnelmalle. Täällä Hanko näyttäytyy kalastajakylänä positiivisessa mielessä. Voi vapaasti kulkea ihailemassa hankolaisten veneitä tai antautua tunnelmalle kahvilan terassilla.