• sv
  • fi
  • en

Hanko off season

Hangö off season för två personer

Ett avkopplande veckoslut i Hangö. 

I priset ingår inkvartering i dubbelrum (1 natt), inträde till Regatta SPA, middag på restaurang Origo och en utfärd på egen hand till Finlands sydspets och Tulluddens naturstig.

Pris:
137,50 euro/person inkluderar moms.

Paketet är tillgängligt utanför sommarsäsongen 1.6-31.8.

regatta_kitro

Inkvartering på Hotel Regatta

Denna vackra byggnad i jugendstil ritades ursprungligen av Lars Sonck 1898 och har nu fullständigt restaurerats till ett modernt boutiquehotell. Hotellet ligger direkt vid havet i centrum. Hotell Regatta har två sviter, 45 dubbelrum och två enkelrum. Rummen är av olika storlek och är individuellt inredda. Alla rum har egen wc/ dusch, TV/ radio, luftkonditionering och kassaskåp. I en del av rummen finns minikök och två rum har bastu. Hotellet har olika mötesutrymmen, loungecafé och bar, samt trådlös internetförbindelse. I priset ingår frukost och WiFi.

Tulliniemen luontopolku

En utfärd till Finlands sydspets

Där fastlandet slutar möts du av det oändliga havet och en enastående havsnära natur. På den sydligaste spetsen finns Uddskatans naturskyddsområde med sina mjukt rundade klippor, skog och ängar, höga utsiktspunkter och ett rikt fågelliv. Tulludden ger skydd åt många hotade arter och är ett värdefullt häckningsområde för havsfåglar. Speciellt hösten erbjuder fantastiska naturupplevelser, då flyttande fåglar samlas på udden innan de  flyger vidare över havet.

Längs den 6,7 km långa naturstigen finns 15 infotavlor. Stigen är ställvis svårframkomlig och lämpar sig inte för rörelsehindrade. Det finns ingen service på området. Stigen löper genom ett naturskyddsområde och det är endast tillåtet att röra sig längs stigen som är markerad med vitmålade stolpar.

Uddskatans naturskyddsområde inrättades 1990 och Uddskatans vattenområde med stränder frilystes som ett värdefullt fågelobjekt 1933. Området är en del av nationalstadsparken som grundades 2008. Växt- och insektarterna på torrängarna och sandstränderna är enastående. Också undervattensnaturen är värdefull, vid undervattensreven och sandbankarna finns en mångsidig djur-och växtvärld.