fbpx
  • sv
  • fi
  • en
Hangon kaupunginsiluetti

Hangon hurmaava luonto

Meri kimaltelee kolmessa ilmansuunnassa ja melkein jokainen tie vie rantaan. Hangossa paras vuodenaika on aina juuri nyt. Rakastu talveen, juhli kevään tuloa, riemuitse kesällä ja nauti harmauden syleilystä syksyllä.

Tule ja löydä oma lempipaikkasi meren äärellä!

Suomen eteläisin kärki

Tulliniemen luontopolku – reitti Suomen eteläisimpään kärkeen

Manner-Suomen eteläisintä luontopolkua pitkin vierailija pääsee jalkaisin suoraan ulkosaaristoon, Suomen eteläkärkeen, missä Saaristomeren ja Suomenlahden tyrskyt sekoittuvat.

Luontopolku on 6,7 km pitkä ja luontopolun varrella on 15 infotaulua, jotka kertovat vierailijoille alueen arvokkaasta luonnosta sekä merenkulkuun ja sotahistoriaan liittyvästä kulttuuriperinnöstä.

Tulliniemen luontopolku

Kylpyläpuisto Hangossa

Kansallinen kaupunkipuisto

Hangon kansalliseen kaupunkipuistoon sisältyy keskeisiä kohteita kuten Kylpyläpuisto ja Puistovuori, Bulevardin ainutlaatuinen ympäristö ja Itäsataman makasiinit, sekä lisäksi Hauensuolen kalliopiirrokset ja muita tärkeitä luontoalueita Hangossa.
Kansallisen kaupunkipuiston tarkoitus on säilyttää ja hoitaa merkittäviä luontoalueita ja kulttuuriympäristöjä. Hangon kansallinen kaupunkipuisto on Suomen neljäs kaupunkipuisto. Se on perustettu vuonna 2008 ja on maamme eteläisin ja suurin kaupunkipuisto.

Hangon kansallinen kaupunkipuisto

Lintuharrastajien Hanko

Hanko on lintuharrastajan huippukohde

Luonnon monipuolisuus näkyy myös linnustossa. Hankoniemellä havaitaan vuosittain noin 270 lintulajia, ja lintubongaajien kevät alkaa usein jo helmikuun lopulla. Kevään ensimmäiset muuttolinnut saapuvatkin juuri tänne, ja leutoina talvina monet lajit jopa talvehtivat meren tuntumassa.

Lintuharrastajan Hanko

Hiidenkirnu Hangossa

Parhaat kävelyreitit

Tiesitkö, että hiidenkirnuja syntyi, kun jääkauden jäätiköiden sulamisvedet pyörittivät pitkään suuria kiviä kallionkoloissa?
Puistovuorella sijaitsee Hangon tunnetuin hiidenkirnu. Se on kolmisen metriä syvä ja halkaisijaltaan noin metrin. Lisää mielenkiintoisia kävelyreittejä löydät vinkkilistalta!

Hangon parhaat kävelyreitit

Hyljesafari Hangon ulkosaaristoon

Hyljesafari ulkosaaristoon

Lähde ulkosaaristoon ja näe Itämeressä elävät hylkeet. Itämeressä on yli 12 000 harmaahyljettä eli hallia ja Hangossa voi hyvällä onnella nähdä harmaahylkeitä päivittäin.

Aika: torstai ja sunnuntai ajalla 4.7.–15.8. 2019.
Hinta: 35 euroa, lapset (4–14 v.) 15 euroa.

Hanki lippusi ajoissa Hangon matkailutoimiston verkkokaupasta

Sinisimpukka Hangossa

Tunnetko Hangon eläimet?

Lähde kävelylle ja kerää rannalle ajelehtineita kiviä, simpukankuoria ja näkinkenkiä. Tunnetko kolme yleisintä simpukkalajiamme ja kuinka ne elävät? Tiesitkö, että meriharakka on Hangon kaupungin virallinen lintu? Tutustu ja opi lisää luonnosta, se on aina läsnä missä vain liikutkin Hangossa.

Hangon eläinmaailma

Lintutorni Hangossa

Muut luontopolut ja lintutornit

Hangosta löydät monta mielenkiintoista kohdetta luontoretkelle. Hangon keskustasta kuljettaessa Täktomintietä itään löytyy kaksi viitoitettua luontopolkua.

Lisäksi tällä suunnalla on kaksi lintutornia sekä Täktominlahden rehevöittämistä vähentävä kosteikkoprojekti.

Luontopolut ja lintutornit

Laavu Gunnarsörarnilla

Laavut

Haluatko lähteä retkelle luontoon ja ehkä grillata makkaraa avotulella?

Hangosta löydät yleisen laavun niemen pohjoispuolella Furunäsissä. Lisäksi Gunnarsörarna -saarilla Hangosta luoteeseen on laavu, joka soveltuu hyvin retkeilyyn ja yöpymiseen.

Gunnarsörarna
Furunäs