• sv
  • fi
  • en
Muinaistulien Yö Hangossa

Hangon tapahtumia 2018

Hanko on kuuluisa tapahtumistaan! Kesäviikkoina katukuvassa vilisee viikosta riippuen tennispelaajia, purjehtijoita, teatteriystäviä, bridgepelaajia tai moottoriveneilyn ja melonnan harrastajia. Hangossa löydät aina mielenkiintoista tekemistä, uutta löytyy vuoden jokaiselle päivälle. Voit myös seikkailla kaupungissa omatoimisella retkellä.

Tapahtumakalenteri päivittyy koko ajan – Hangon kaupungin tapahtumakalenterista löydät kaikki Hangon tapahtumat ja matkailutoimistosta saat päivän vinkit sekä viimeisimmät tiedot ajankohtaisista tapahtumista viikon jokaiselle päivälle.

Toukokuu-Kesäkuu

rantanosto1

25.–27.5. Hangon Puutarhapäivät
Lähiruokaa, villiyrttejä, avoimet puutarhat ja paljon muuta terveelliseen ja kauniiseen elämään liittyvää ohjelmaa.

26.5. MayDay
MayDay on riemukas kesän startti, joka polkaisee käyntiin valtakunnallisen kylpykauden kollektiivisella yhteispulahduksella Hangossa.

27.5. Kesämarkkinat
Markkinameininkiä Itäsatamassa klo 10-16.

rantanosto1

Kesän iltatorit Itäsatamassa
Itäsataman suosittu iltatori järjestetään keskiviikkoisin 6.6. – 22.8.2018 klo 15-20.

7.–10.6. Hangon Teatteritreffit
Suomen suurin ruotsinkielinen teatterifestivaali on kaikkien teatterin ystävien kohtaamispaikka. Yleisö ja teatteri tapaavat uusin tavoin ja uusilla paikoilla: 30-50 esitystä makasiineissa, halleissa ja satamissa, puiden alla, veneissä ja ravintoloissa.

14.-16.6. Taste Hanko
Suosittu herkuttelutapahtuma kutsuu nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta! Menut julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Rantalentopalloa Hangossa

15.–16.6. Pohjoismainen laulelmajuhla
Pohjoismainen laulelmajuhla on Suomen vanhin laulelmajuhla ja se järjestetään jo 33. kerran Hangon Itäsataman punamaalatussa makasiinissa. Täällä sekä paikalliset että pohjoismaiset vieraat viihdyttävät vieraita perinteiseen tapaan.

16.-17.6. Hanko Beach
Iloinen rantalentopalloturnaus jo vuodesta 1985! Sarjoja sekä miehille että naisille, harrastajille ja kilpailijoille.

Heinäkuu-Elokuu

EVLI Hangon regatta

6-8.7. EVLI Hangon Regatta
Perinteikäs purjehduskilpailu on Suomen suurimpia purjehdustapahtumia, venekuntien kokonaismäärä usein lähes 200. Kilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 1945.

8.-15.7. Hanko Tennis 2018
Hanko Tennis 2017 Hangon tenniskesä on klassikko. Perinteinen amatööritennisviikko heinäkuussa houkuttelee, jo vuodesta 1951, pelaajia koko maasta. Vuonna 2018 myös Finnish Tour-osakilpailu.

11.7. Hangö Beach Piquenique Party
Suosittu hyvän mielen picnic-tapahtuma tekee paluun Casinon puistoon!

26.-29.7. HangArt

Paikalliset taiteilijat ja yhdistykset avaavat ateljeensa yleisölle kolmena päivänä heinäkuussa. Tervetuloa tutustumaan Hangon taidemaailmaan!

25.–29.7. SeaHorse Week
Kansainväliseen tapaan toteutettu esteratsastuskilpailu, keskellä kaupunkia, upeassa puistoympäristössä on esteratsastuskesän kohokohta ja houkuttelee vuosittain maamme parhaita ratsukoita.

Hanko SeaHorse Week

27.7. Unikeonpäivä
Unikeonpäivää on Hangossa vietetty kylpylän kukoistusajoista asti ja 1960-luvulta lähtien tämä ollut kaupungin jokavuotinen juhla. Unikeonkulkue kulkee läpi kaupungin Itäsatamaan, jossa unikeko herätetään heittämällä hänet mereen.

27.-29.7. Itämeri Cup
Itämeri Cup on paikallisen jalkapalloseura FC HIK:n vuosittain järjestämä jalkapalloturnaus, joka houkuttelee kaupunkiin jalkapallojunioreita kannustusjoukkoineen. Turnaus pelataan Rukkiareenan nurmikentillä.

30.7.–5.8.Scandinavian EB Championships by Mandatum Life
Kansainvälinen senioriturnaus pelataan Hangon kuuluisilla tenniskentillä.

3–5.8. Poker Run
Poker Run on Suomen suurin moottorivenetapahtuma, ja jyrää tuhansien hevosvoimien jylinällä. Ohjelmaa aamusta iltaan moottooriveneiden ystäville.

10.-12.8. Hanko Soul Jazz Weekend
Soul- ja jazztäyteinen viikonloppu kaupungin ravintoloissa. Viikonlopun ohjelma tarjoa kotimaisia ja ulkomaalaisia huippuartisteja.

rantanosto1

17.–19.8. Hanko Pride
Historian toinen Hanko Pride järjestetään elokuun lämmössä!
Tervetuloa Suomen Key Westiin nauttimaan huikeasta ohjelmasta, lämpimistä tunnelmista ja ennen kaikkea rakkauden juhlasta! Kesä, Hanko ja rakkaus!

24.–26.8. Hangonpäivät ja Muinaistulien yö
Elokuun viimeisenä lauantaina syttyvät muinaistulet tulet luovat ainutlaatuisen tunnelman ja samana viikonloppuna vietetään myös kaupungin omaa tapahtuma, Hangonpäiviä. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä muinaistulien perinteitä yhdistettynä kulttuuritapahtumiin eri puolilla kaupunkia tekee viikonlopusta ainutlaatuisen kokemuksen kenelle tahansa.

24.–26.8. Le Petit Festival goes Hanko
Omaperäinen ja värikäs kansainvälinen festivaali esittelee maailmanluokan taidetta.
Tanssia, teatteria, musiikkia, kuvataidetta, elokuvaa, performance-taidetta, työpajoja…
Esiintyjät tulevat mm. Yhdysvalloista, Ranskasta, Japanista, Eestistä, Ruotsista, Kroatiasta ja Hollannista.
Esityksiä nähdään Hotel Regatassa, vanhoissa tehdashalleissa, satamassa, rannoilla, kaduilla, ravintoloissa…VIVE L’AMOUR!

26.8. Hyvän tuulen markkinat
Kesäkauden päätösmarkkinat Itäsatamassa

Syyskuu-Lokakuu-Marraskuu

Hanko Foto Festival

1.9. Hanko Foto Festival
Hangon valokuvauksellisista maisemista ja upeasta valosta inspiraationsa saanut festivaali, joka tarjoaa kuvaesityksiä, työpajoja ja näyttelyitä kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

7. – 9.9. Konstrundan
Vieraile rannikkoalueiden taitelijoiden työhuoneissa ja löydä luovuutta ja inspiraatiota. Konstrundan on elämys niin kävijöille kuin taiteilijoille.

 

rantanosto1

7.10. Itämeri maraton
Tule mukaan juoksemaan kauniissa merimaisemassa. Matkat ovat täysi-, puoli-, ja neljännes maraton (10,5 km).

1. – 5.11. Hangon elokuvajuhlat
Hangon suositut elokuvajuhlat houkuttelee monipuolisella ohjelmallaan osallistumaan elokuvan juhliin.