• sv
  • fi
  • en

Hangon tapahtumia 2019

Hanko on kuuluisa tapahtumistaan! Kesäviikkoina katukuvassa vilisee viikosta riippuen tennispelaajia, purjehtijoita, teatteriystäviä, bridgepelaajia tai moottoriveneilyn ja melonnan harrastajia. Hangossa löydät aina mielenkiintoista tekemistä, uutta löytyy vuoden jokaiselle päivälle. Voit myös seikkailla kaupungissa omatoimisella retkellä.

Tapahtumakalenteri päivittyy koko ajan – Hangon kaupungin tapahtumakalenterista löydät kaikki Hangon tapahtumat ja matkailutoimistosta saat päivän vinkit sekä viimeisimmät tiedot ajankohtaisista tapahtumista viikon jokaiselle päivälle.

Toukokuu-Kesäkuu

Vappuvinkit

2.5.-31.8. Hangon vesitorni
Hangon kaunis vesitorni on kaupungin upea symboli. Vesitornissa on näköalatasanne, joka tarjoaa vierailijoille huikean näköalan kauas merelle.

2.6. Hangon Kesämarkkinat 
Kesän ensimmäiset markkinat Itäsatamassa.

Kesän iltatorit Itäsatamassa
Itäsataman suosittu iltatori järjestetään keskiviikkoisin 5.6. – 28.8.2019, kl. 15-20.

_81A5944

3.-9.6. JGP Tournament

6.–9.6. Hangon Teatteritreffit
Suomen suurin ruotsinkielinen teatterifestivaali on kaikkien teatterin ystävien kohtaamispaikka. Yleisö ja teatteri tapaavat uusin tavoin ja uusilla paikoilla: 30-50 esitystä makasiineissa, halleissa ja satamissa, puiden alla, veneissä ja ravintoloissa.

13.-15.6. Taste Hanko
Suosittu herkuttelutapahtuma kutsuu nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta! Menut julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Visfesten

14.7. Hyvän tuulen markkinat
Isot markkinat itäsatamassa.

14.–15.6. Pohjoismainen laulelmajuhla

Pohjoismainen laulelmajuhla on Suomen vanhin laulelmajuhla ja se järjestetään jo 34. kerran Hangon Itäsataman punamaalatussa makasiinissa. Täällä sekä paikalliset että pohjoismaiset vieraat viihdyttävät vieraita perinteiseen tapaan.

21.-21.6. Juhannus 

Heinäkuu-Elokuu

_MG_9964

5.-7.7. EVLI Hangon Regatta
Perinteikäs purjehduskilpailu on Suomen suurimpia purjehdustapahtumia, venekuntien kokonaismäärä usein lähes 200. Kilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 1945.

8.-14.7. HPP Hanko Tennis Week  
Perinteinen amatööritennisviikko heinäkuussa houkuttelee, jo vuodesta 1951, pelaajia koko maasta.

10.7. Hangö Beach Piquenique Party
Suosittu hyvän mielen picnic-tapahtuma tekee paluun Casinon puistoon!

24.–28.7. SeaHorse Week

Kansainväliseen tapaan toteutettu esteratsastuskilpailu, keskellä kaupunkia, upeassa puistoympäristössä on esteratsastuskesän kohokohta ja houkuttelee vuosittain maamme parhaita ratsukoita.

_81A8582

27.7. Unikeonpäivä
Unikeonpäivää on Hangossa vietetty kylpylän kukoistusajoista asti ja 1960-luvulta lähtien tämä ollut kaupungin jokavuotinen juhla. Unikeonkulkue kulkee läpi kaupungin Itäsatamaan, jossa unikeko herätetään heittämällä hänet mereen.

29.7. – 4.8. ITF Scandinavian EB Championship by Mandatum life

1.-9.8. 6mR World Championship 

2.-4.8. Itämeri Cup
Itämeri Cup on paikallisen jalkapalloseura FC HIK:n vuosittain järjestämä jalkapalloturnaus, joka houkuttelee kaupunkiin jalkapallojunioreita kannustusjoukkoineen. Turnaus pelataan Rukkiareenan nurmikentillä.

8.-11.8. Hanko Soul Jazz Weekend
Soul- ja jazztäyteinen viikonloppu kaupungin ravintoloissa. Viikonlopun ohjelma tarjoa kotimaisia ja ulkomaalaisia huippuartisteja.

Plagen fyrverkeri_PL

9.-11.8. Poker Run
Poker Run on Suomen suurin moottorivenetapahtuma, ja jyrää tuhansien hevosvoimien jylinällä. Ohjelmaa aamusta iltaan moottooriveneiden ystäville

10.-16.8. Hanko Tennis – ITF Junior Championships

16.–18.8. Hanko Pride
Historian kolmas Hanko Pride järjestetään elokuun lämmössä!
Tervetuloa Suomen Key Westiin nauttimaan huikeasta ohjelmasta, lämpimistä tunnelmista ja ennen kaikkea rakkauden juhlasta! Kesä, Hanko ja rakkaus!

17.8. Frisbeegolf Majakka Open 

30.8.–1.9. Hangonpäivät ja Muinaistulien yö
Elokuun viimeisenä lauantaina syttyvät muinaistulet tulet luovat ainutlaatuisen tunnelman ja samana viikonloppuna vietetään myös kaupungin omaa tapahtuma, Hangonpäiviä. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä muinaistulien perinteitä yhdistettynä kulttuuritapahtumiin eri puolilla kaupunkia tekee viikonlopusta ainutlaatuisen kokemuksen kenelle tahansa.

Syyskuu-Lokakuu-Marraskuu

Hanko Foto Festival

7.9. Hanko Foto Festival
Hangon valokuvauksellisista maisemista ja upeasta valosta inspiraationsa saanut festivaali, joka tarjoaa kuvaesityksiä, työpajoja ja näyttelyitä kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

7.- 8.9. Konstrundan
Vieraile rannikkoalueiden taitelijoiden työhuoneissa ja löydä luovuutta ja inspiraatiota. Konstrundan on elämys niin kävijöille kuin taiteilijoille.

rantanosto1

1.9. Itämerimarkkinat
Kesän viimeiset markkinat Itäsatamassa.

5.10. Itämeri maraton
Tule mukaan juoksemaan kauniissa merimaisemassa. Matkat ovat täysi-, puoli-, ja neljännes maraton (10,5 km).