fbpx
  • sv
  • fi
  • en

Kävelyreitit luonnossa

Hanko on ihastuttava paikka ympäri vuoden! Kaupungista löytyy monta tutustumisen arvoista kohdetta, joihin pääsee parhaiten jalan. Voit valita historiallisen teeman kävelylenkille tai lähteä nauttimaan luonnosta vapaasti samoillen ja vierailla vaikka laavulla. Tässä muutama vinkki, valitse oma suosikkisi, tai kokeile vaikka kaikkia!

Rakkaudenpolku ja hiidenkirnu

Puistovuoren Rakkauden polku

Lähde kävelylle Rakkauden polulle ja koe ainutlaatuinen sekoitus upeaa luontoa ja historiallisia tapahtumia. Noin 1,5 km pitkä kävelyreitti vie sinut ajassa 1800-luvun loppupuolelle, jolloin Rakkauden polku rakennettiin kylpylävieraille.

Laajalla tasaisella kalliolla oli ilmakylpyjä varten aidattu alue, jossa myös emigrantit siirtolaisaikoina tanssivat odotellessaan laivan lähtöä Amerikkaan.

Huvila Hangossa

Arkkitehtuurikävely Hangon keskustassa

Anna rakennusten herätä henkiin ja kertoa oman tarinansa sinulle. Kaupungin lyhyestä historiasta huolimatta, Hanko tarjoaa varsin rikasta arkkitehtuuria. Lyhyen kävelymatkan piirissä löydät rakennuksia, joiden arkkitehteina on ollut mm. Theodor Höijer, Lars Sonck, Selim A Lindqvist, Waldemar Aspelin, Wivi Lönn ja Viljo Revell.

Nouda oma esitteesi tai varaa opastettu kiertokävely Hangon matkailutoimistosta!

Tulliniemen ranta

Tulludden ja Gunnarstrand

Lähde kävelylle äärettömän meren rantaan ainutlaatuisen luonnon ympäröimänä.

Tulliniemen etelänpuoleisella rannalla voit kulkea rantaviivaa pitkin kaikkina vuodenaikoina. Myrskyävänä vellova meri on ihastuttava seuralainen, paluumatkalla voit hämmästellä kippuraan kasvaneita mäntyjä.

Gunnarsinrannan persoonalliset kalastajankopit ovat pakollinen nähtävyys. Lue lisää!

Hangon sotahistoria

Hangon sotahistoria

Hangon historia perustuu kaupungin erinomaiseen sijaintiin suojasatamineen. Nämä suojasatamat houkuttelivat niin kauppalaivoja kuin sota-aluksia ja niinpä Hangon historia on sangen sotaisa. Tänäkin päivänä Hangossa on monta mielenkiintoista paikkaa, jossa sodan jäljet ovat vielä nähtävissä.

Sivustolla www.hangonsotahistoria.fi pääset tutustumaan sotahistoriaan ja sivustolta löytyvän kartan avulla löydät perille kohteisiin.

Suomen eteläisin kärki

Tulliniemen luontopolku ja Suomen eteläisin kärki

Lähde luontopolulle nauttimaan ulkosaariston ainutlaatuisesta luonnosta ja meren läheisyydestä. Tulliniemen luontopolku vie sinut Suomen eteläkärkeen, missä Saaristomeren ja Suomenlahden tyrskyt sekoittuvat.

Tämä on oiva retkikohde ympäri vuoden; henkeäsalpaava näköala merelle niemen eteläisimmässä kärjessä ja upeat auringonlaskut houkuttelevat palaamaan kerta toisensa jälkeen.

Tulliniemen luontopolku

Hangon Arkkitehtuuri

Opastetut kävelykierrokset

Opastettu kävelykierros on persoonallinen tapa tutustua Hankoon ympäri vuoden.

”Hangon kylpylä oli vuosisadan vaihteessa Suomen hienoin kylpylä, jonka kansoitti venäläinen aristokratia. Puiston kengänkiillottajapojan mukaan puiston hongatkin tuoksuivat venäläisten prinsessojen hajuvesiltä”, kertoo Marketta Wall Hangon oppaista.

Kierroksella uppoudut kiinnostaviin teemoihin, kuten ”Hangon kylpyläpuiston huvilat kertovat” tai ”Mannerheimin jalanjäljissä”.

Opastus maksaa 90,00 euroa (1-30 hlö).
Lisätiedot ja varaukset Hangon matkailutoimistosta!