fbpx
  • sv
  • fi
  • en
Högholmenin luontopolku

Luontopolut ja lintutornit

Hangon luontopolut

Högholmenin luontopolku

Högholmenin luontopolku on todellinen kävelijän helmi. Polku kulkee aluksi mäntymetsän halki ja sen jälkeen hiekkadyynien yli korkeille kallioille, joista avautuu huikea näkymä Itämerelle.
Högholmen on yksityinen luonnonsuojelualue. Jonka luontopolun varrella on kaksitoista alueen luonnon erityispiirteitä esittelevää infotaulua. Luonnonsuojelualueella on komeaa mäntymetsää, hiekkarantoja, dyynejä ja vedenalaisia hiekkamatalikkoja.
Luontopolku on kilometrin pituinen. Polku alkaa Tvärminnentieltä, noin 10 km Hangon keskustasta (noin 4 km itään lentokentän risteyksestä). Tien varrella on pieni pysäköintialue ja opaskyltit. Polku on avoinna yleisölle.

Lintutorni Hangossa

Svanvik

Svanvik on avoin ja matala merenlahti, jossa levähtää muuttomatkoillaan suuria määriä merilintuja ja kahlaajia. Lahti on erityisesti joutsenten suosiossa ja täällä voikin tavata kolme eri joutsenlajia.
Alueella kulkee luontopolku, joka johtaa rannalla sijaitsevalle lintutornille. Polku kulkee halki karjan luonnonlaitumen eikä alueelle siksi saa tuoda koiria. Polun on rakentanut WWF ja se on avoinna kaikille. Polku alkaa Tvärminnentieltä, noin 11 km Hangon keskustasta.
Hangon parhaat kävelyreitit

Peikon Polku HangossaKuva: Mikko Sorsa

Peikonpolun luontopolku

Peikonpolku sijaitsee Hankoniemen pohjoispuolella. Luontopolun alueella on pähkinäpensaslehto, luonnontilainen hiekkaranta sekä useita muita luonto- ja metsätyyppejä. Furunäsin kärjessä sijaitsee laavu, tulentekopaikka sekä ulko wc.
Maasto on vaihtelevaa ja paikoitellen sääolosuhteista riippuen liukasta ja vaikeakulkuista. Vaikka peikot liikkuvatkin paljain jaloin, suosittelemme retkeilijöille saappaita tai hyviä maastokenkiä.
Polku sijaitsee noin 6 km Hangon keskustasta. Valtatie 25-tieltä käännytään vasemalle Furunäsintietä pitkin kohti Trollbergetin pysäköintialueetta.

Täktomin kosteikko

Täktomin kosteikko

Hangon Täktominlahteen on valunut vuosikymmeniä haitallisia ravinteita, humusta ja turvetta. Vuonna 2009 perustettu Operaatio Täktominlahti rakentaa kosteikon lentokentän pohjoispuolelle, Hangon kaupungin maille. Sen kautta kulkee ojitetulta suolta ja mm. golf-kentältä tulevat valumavedet tavoitteena ennallistaa pahoin rehevöitynyt merenlahti.
Hangon lentokentän parkkipaikalta on opasteet kosteikolle. Lintutornissa sijaitsee uusi infotaulu, josta pystyy hyvin myös hahmottamaan koko alueen.