fbpx
  • sv
  • fi
  • en

RANTAELÄMÄÄ

Hanko on Suomen, ellei koko Itämeren aurinkoisin paikka ja tarjoaa rantaelämyksiä joka makuun! Hangolla on 130 kilometriä rantaviivaa, josta 30 kilometriä on hienoa hiekkarantaa ja osa karun kauniita kallioisia poukamia. Rantakallioiden sokkeloista löydät takuulla rauhallisen oman kolon, johon mahdut sinä, huopa ja lempikirjasi. Hengitä raikasta meri-ilmaa ja nauti!

Voit valita rannan ihan kaupungin keskustasta tai hieman kauempaa luonnon helmasta. Hankolaiset itse suunnistavat rannoillaan tuulen mukaan. Kesäisin meren lämpötila voi olla tuulesta kiinni; pohjoistuulella lämpimämmät vedet työntyvät pohjoispuolella oleviin lahdenpoukamiin, etelätuulella taas päinvastoin.

Rentoudu, anna lämpimän hiekan kutittaa jalkapohjia suloisessa kesäauringossa ja ihaile ohi lipuvia pilvenhattaroita! Auringonoton lisäksi rannoilla voi tehdä paljon muutakin. Pelaa rantalentopalloa, harrasta surffausta tai kiteboardingia. Opettele snorklailemaan matalissa rantavesissä tai osallistu sukellussafarille ja lähde tutkimusmatkalle meren hiljaiseen maailmaan.

Lapsiperheiden lempirantoihin lukeutuu Tennisranta eli Plagen, jonka tunnistat kaukana matalalla lahdella pyörivästä vesikarusellista. Se taitaa olla ainoa laatuaan koko Euroopassa! Mukaan vain, kahlaa karusellille ja hyppää köysiin.

Tule ja vieraile alkutalvesta ja ihastu unenomaiseen tunnelmaan. Aava ranta, jäätyneet kaislat ja meri, joka raskaasti huokuu rantaan, vangitsevat katseen. Kevättalven pirteä tunnelma taas houkuttelee vaeltamaan ja hiihtämään hohtavan valkoisella jäällä. Aurinko paistaa. On hiljaista.

Lyhyen talven jälkeen myös kevään tulon aistii Hangossa väkevästi. Sula meri ja varhaiset muuttolinnut enteilevät tulevan kesän kiihkeyttä, kun muun Suomen luonto vielä nukkuu raskainta talviuntaan.