fbpx
  • sv
  • fi
  • en

Hanko New Year & sportlov i Hangö

Julen och det nya året har firats, men om nyårslöftena verkar orealistiska har du en chans att förnya dem på Hangös alldeles egna nyår! På sportlovet ordnas Hanko New Year för andra gången.

Du kanske undrar varför Hangö firar ett eget nyår i februari. Det började då en vinterstorm blåste bort planerna på att skjuta raketer i Hangö när året 2019 skulle ringas in. Därför ordnades en fyrverkerishow på sportlovet istället och evenemanget var en succé. Restaurangerna fylldes med folk och en härlig atmosfär infann sig i staden. Arrangören bestämde sig snabbt för att det här ska bli en tradition.

– Det firas nyår, kinesiskt nyår och Hangö nyår, säger Anders Augustsson, som tillsammans med Hangö Fyrverkerikonstförening ordnar showen.

På lördag den 22 februari klockan 20 börjar fyrverkerishowen som har temat film. Fyrverkerierna avfyras från Drottningberg, så allra bäst ser du showen mellan restaurangerna Origo och HSF i östra hamnen.

I samband med showen spelas musik som är tagen från filmvärlden och tanken är att åskådarna får gissa vilka filmer som är representerade och ge sina svar via Hangö Fyrverkerikonstförenings Facebook-sida. Bland dem som gissat rätt utlottas bland annat presentkort till lokala restauranger.

– Det fina är att så många Hangöföretag och Hangöbor är med och ser till att evenemanget blir av. Med ett litet stöd får man ihop ett stort evenemang, säger han.

Augustsson poängterar att vindhastigheten behöver ligga under 14 meter per sekund för att fyrverkeriet ska bli av.

Vill du ha ett smakprov på showen kan du här ta en titt på fjolårets Hanko New Year.

Det ordnas ett mångsidigt program i Hangö under hela sportlovsveckan så se till att bekanta dig med utbudet och pricka in evenemangen i din kalender redan nu.

 

Aktuella inkvarteringserbjudanden:

  • Regatta SPA Hotel, sportlov i Hangö fr.o.m. 61€/person i dubbelrum (erbjudandet i kraft t.o.m. 29.2.2020)
  • Hotel Bulevard, boka två nätter och få andra natten till halva priset (erbjudandet i kraft t.o.m. 1.3.2020)

TIPS!
Restaurang Origos populära bliniveckor pågår hela februari månad