• sv
  • fi
  • en

Dagsutflykt för små grupper till Södern i Finland

20 personers dagsutflykt till Södern i Finland.

Priset inkluderar guidad rundtur i Badhusparken, kryssning till Hangöby och lunch, besök i Vattentornet, kaffe/te och tårtbit.

Pris:
55 euro/person inkl. moms

Hangon Puutarhaviikko

Guidad rundtur: “Badhusparkens villor berättar”

Badhusparken i Hangö är ett av Finlands mest betydande områden gällande stora område med trävillor. De äldsta villorna byggdes redan på 1880-talet. Under rundturen bekantar vi oss med badhuskultur från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal, villornas byggmästare och deras innehavare samt livet i Badhusparken.

kappelisatama_1

Lunchkryssning till Hangöby

Under kryssningen ser du den unika Gäddtarmen med dess hällristningar samt Gustavsvärns fyr och dess ruiner. Du ser även från havet den sydligaste spetsen i Finland. Under färden till Hangöby hamn kör man även via Kapellhamnen. Kapellhamnen togs i bruk redan på 1200-talet och är Hangös äldsta hamn. I Hangöby hamn avnjuts lunch.

Pa-Kroken

Lunch @ På Kroken

Lunch avnjuts på fiskarfamiljen Ekströms mysiga fisk- och skaldjursrestaurang På Kroken som ligger i en idyllisk omgivning i Hangöby hamn.

Vappuvinkit

Besök i vattentornet

Utsiktstornet höjer sig ca. 65 meter över havsytan och härifrån har man en fantastisk utsikt. I tornet finns även en kikare.

Fyra_Vindarna

Kaffepaus på Fyra vindarnas hus

Det fyra vindarnas hus, som Mannerheim ägde mellan åren 1927–1933, ligger direkt på strandklipporna på Lilla Tallholmen och är i sig själv redan en historisk sevärdhet. På caféet avnjuts Marsalkens jordgubbskaka med kaffe/te.

Hangon Vesitorni ja kirkko

Vi skräddarsyr gärna en offert på basen av dina egna önskemål. Tag kontakt, vi förverkligar din utflykt tillsammans!

Förfrågningar och bokningar: Hangö turistbyrå, www.hanko.fi/tourism, tourist.office@hanko.fi, tfn 019 2203 411