fbpx
  • sv
  • fi
  • en

Fynda fina favoritpromenader

Hangö är ett förtjusande resemål året om och det finns en mängd platser som är värda att upptäcka. Du kan välja mellan olika promenader, till exempel med historiskt tema eller varför inte upptäcka nya ställen genom att ströva fritt i naturen. Vi bjuder på några tips, välj din egen favoritpromenad eller prova på alla!

Rakkaudenpolku ja hiidenkirnu

Kärleksstigen på Parkberget – en kulturell utomhusupplevelse

Ta en promenad längs Kärleksstigen och du får uppleva en unik blandning av fantastisk natur och historiska händelser. Den 1,5 km långa promenaden tar dig tillbaka till slutet av 1800-talet då Kärleksstigen anlades för badhusgästernas välmående. Kulturhistoria blandas med underbar natur på Parkberget, udden bjuder på en hänförande utsikt över Östersjön.

Huvila Hangossa

Arkitekturpromenad i Hangö centrum

Låt byggnaderna vakna till liv och berätta sin egen historia för dig. Stadens korta historia till trots uppvisar Hangö en överraskande arkitektonisk rikedom. På bekvämt promenadavstånd finner du byggnadsverk av bl.a. Theodor Höijer, Lars Sonck, Selim A Lindqvist, Waldemar Aspelin, Wivi Lönn och Viljo Revell. Hämta en egen guidebroschyr eller boka en guidad arkitekturpromenad från turistbyrån!

Tulliniemen ranta

Tulludden och Gunnarstrand

Ta en promenad på udden där fastlandet slutar och du möts av det oändliga havet och en enastående natur. Oavsett årstid är Tulluddens södra strand en fantastisk miljö för en promenad. Det stormande havet är en förtjusande följeslagare, på tillbakavägen kan du beundra knotiga tallar i miniatyr. De idylliska fiskebodarna vid Gunnarsstrand är även värda ett besök. Läs mera!

Hangon sotahistoria

Hangö krigshistoria

Spåren av Hangös krigstida historia sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden och du hittar många intressanta sevärdheter och ställen värda att besöka i Hangö. Nu kan du även med hjälp av en webbplatsen om Hangö krigshistoria orientera dig till plats och ställe på egen hand, och samtidigt läsa mera om historien medan du besöker platsen.

Suomen eteläisin kärki

Tulluddens naturstig och Finlands sydligaste spets

Ta en promenad och njut av den unika naturen och närheten till havet. Tulluddens naturstig för dig till den yttre skärgården, till Finlands sydligaste spets, där Skärgårdshavet och Finska viken möts. Sydspetsen är ett ypperligt utflyktsmål året om; du möter en hänförande utsikt över havet och en solnedgång som lockar dig att återvända gång efter gång.

Tulluddens naturstig

Hangon Arkkitehtuuri

Guidade promenader

Du kan även året om boka en guidad promenad i Hangö. Välj ett tema som intresserad dig, du kan till exempel välja mellan “Badhusparkens villor berättar” eller “I Mannerheims fotspår”. En guidning kostar 85,00 euro för 1-30 personer. Bokningar och information får du på Hangö turistbyrå!

Guidade promenader