fbpx
  • sv
  • fi
  • en

Guidade stadsrundturer

Du kan komplettera din resa till Hangö med en guidad rundtur. Den kan genomföras med buss, till fots eller med cykel! Vi förverkligar guidade rundturer enligt era önskemål, allt från besök till vattentornet till en rundvandring med historiskt tema. Under sommaren arrangeras guidade promenader i centrum.

Rundturer

En guidad rundtur är en fin möjlighet att bekanta sig med Hangös unika natur och maritima atmosfär. Den allmänna rundturen räcker en och en halv timme och under denna berättar guiden om Hangöudds historia, nutid och sevärdheter.

Guidningen kan avslutas med ett restaurang– eller café besök. I den allmänna rundturen ingår inte besök i någon av stadens sevärdheter, men rundturen kan kompletteras t.ex. med något av följande besök: Hangö museum, De Fyra Vindarnas Hus, Hangö kyrka, ortodoxa kyrkan, vattentornet (utsiktstorn), Hangö Frontmuseum och det sovjetiska monumentet.

Med hjälp av en guidning kan man även bekanta sig med Hangö skärgård och “Gäddtarmen” med sina unika hällristningar, sköldar och skrifter som berättar om Hangös intressanta historia.

Guidade promenader och temaguidningar

En idealisk gruppstorlek för guidade promenader är under 25 personer (max. 30). Vi rekommenderar att boka flere guider för större grupper.

Via länken kan du bekanta dig med utbudet av guidade promenader och temaguidningar:
Guidade promenader och temaguidningar

Mera information och bokningar:

Hangö Turistbyrå
tourist.office@hanko.fi
tfn 019 2203 411

Arkitekturpromenad på egen hand

Bekanta dig på egen hand med den arkitektoniska rikedomen i Hangö. På bekvämt promenadavstånd finner du byggnadsverk ritade av bl.a. Theodor Höijer, Lars Sonck, Wivi Lönn och Viljo Revell.
Hämta ditt eget exemplar av den behändiga guiden i fickformat på Hangö turistbyrå och bege dig ut på upptäcktsfärd!

Arkitekturpromenad på egen hand