• sv
  • fi
  • en

Evenemang i Hangö 2019

Hangö är känt för sina evenemang. Under sommarveckorna vimlar det av tennisspelare, seglare, teatervänner, bridgespelare, motorbåtsentusiaster och havspaddlare i gatubilden, allt beroende på veckan.

I Hangö hittar du alltid något intressant att göra, det finns ett brett utbud med nya alternativ för varje dag. Du kan även utforska staden på egen hand. På turistbyrån så får du tips och den mest aktuella informationen om utbudet i staden dag för dag. I Hangö stads evenemangskalender hittar du alla Hangös evenemang.

Maj-Juni

Vesitorniopastus

2.5-31.8 Hangö vattentorn
Det vackra vattentornet är en av stadens symboler. Utsiktsplatsen uppe i tornet erbjuder en fantastisk utsikt över havet.

25.5 Sommarsäsongens öppning på Berggatan

25.5 Mayday och SiistiBiitsi – städdag i Hangö

2.6 Sommarmarknad
Sommarens första stora marknad i Östra hamnen.

5.6-28.8 Sommarens kvällstorg
Det populära kvällstorget i Östra hamnen ordnas på onsdagar under tiden 5.6-28.8, kl. 15-20.

_81A5944
3-9.3 JGP Tournament

6-9.6 Hangö teaterträff
En festival med föreställningar, diskussioner, workshops, fest och umgänge.

9.6 Barnens dag i Östrahamnen

13-15.6 Taste Hanko
Ett måste till alla matentusiaster! Ytterligare information om evenemanget publiceras senare.

Visfesten i Hangö

14–15.6 Nordiska visfesten XXXV
Nordiska visfesten är Finlands äldsta visfest och ordnas i det stämningsfulla magasinet i Östra hamnen. Här möts och uppträder både inhemska och nordiska visvänner.

15-16.6 AUDI Lättbåtsregatta – Hangö segelförening rf

21-21.6 Midsommar

29-30.6 Beach volley

Hangö beach volley har ordnats sedan år 1985 och hämtar med sig både män och kvinnor samt amatörer och tävlingsserie spelare att spela på stranden på finska rivieran.

Juli-Augusti

_MG_9964

5-7.7 EVLI Hangöregattan
Den traditionella seglingstävlingen är ett av Finlands största seglingsevenemang, med närmare 200 deltagande båtar. Sedan år 1945 har tävlingen arrangerats varje år.

8–14.7 HPP Hanko Tennis Week 
Den traditionella amatörtennisveckan som spelas i juli har ordnats sedan 1951 och lockar årligen spelare från hela landet.

10.7 Stort Målarevenemang 
På Helene Schjerfbecks födelsedag firar vi med Stort Målarevenemang dit alla välkomna.

14.7 Goda Vindarnas Marknad
Stor Sommarmarknad i Östra hamnen.

24–28.7 SeaHorse Week
Banhoppningstävlingen som arrangeras mitt i stadens centrum i en underbar parkmiljö lockar varje år landets främsta ekipage till Hangö.

_81A8582

27.7 Sjusovardagen
Sjusovardagen har traditioner som går tillbaka Badhustiden. Sedan 1960-talet har staden årligen firat Sjusovardagen genom ett sjusovartåg som går genom staden och sjusovaren väcks genom ett dopp i havet.

29.7-4.8 ITF Scandinavian EB Championship by Mandatum life

1-9.8 6mR World Championship

2-4.8 Östersjö Cup
Populära FC HIK:s fotbollsturnering lockar årligen juniorer till Rukki areena.

8-11.8 Hanko Soul Jazz Weekend
Ett veckoslut fylld av soul och jazz i stadens restauranger. Programmet bjuder på inhemska och utländska toppartister.

Plagen fyrverkeri_PL

9-11.8 Poker Run
Poker Run är Finlands största motorbåtsevenemang och erbjuder program från morgon till kväll för alla vänner av muskelbåtar med kraftiga motorer.

10-16.8 Hangö Tennis – ITF Junior Championships

12-16.8 Målarvecka i Hangö

16-18.8 Hanko Pride 2019
Historiens tredje Hangö Pride-evenemang går av stapeln i augusti! Välkommen till Finlands Key West – i fantastiskt sällskap, vackra vyer och glada miner! Sommar, Hangö och kärlekens fest!

17.8 Frisbeegolf Majakka Open

30.8-1.9 Hangödagarna och forneldarnas natt
Av tradition tänds forneldarna den sista lördagen i augusti och bidrar till att skapa en magisk stämning under Hangödagarna som ordnas samma veckoslut. Denna unika kombination av forneldar förenade med kulturevenemang runt om i staden gör veckoslutet till en unik upplevelse för alla besökare.

30.8-1.9 Le Petit Festival
Den internationella konstfestivalen Petit Festival arrangeras för femte gången i Hangö. Festivalen presenterar såväl internationella stjärnor som de mest framstående inhemska aktörerna och konstnärerna. På Programmet står dans, teater, musik och performance, samt konstverkstäder, design, bild-, foto- och gatukonst.

September-oktober-november

rantanosto1

1.9 Östersjömarknad
Sommarens sista stora marknad i Östra hamnen.

7.9 Hangö Foto Festival
Fotofestivalen har låtit sig inspireras av de underbara vyerna och det fantastiska ljuset i Hangö. Bildvisningar, föreläsningar och utställningar för alla vänner av fotografering.

7-8.9 Konstrundan
Under Konstrundans två dagar kan du besöka konstnärsateljéer runtom i Svenskfinland för att tanka kreativitet, söka inspiration och väcka dina sinnen. Konstrundan skapar oförglömliga möten mellan publik och konstnär.

14.9 Äppelskördsmarknad på Berggatan

5.10 Östersjö maraton
Kom med och löp i den vackraste omgivningen i landet. Sträckorna är hel och halv maraton samt 1/4 maraton, ca 10.5 km. Östersjö maraton

Hangö Filmfestival
Den populära Filmfestivalen lockar med ett mångsidigt program.