• sv
  • fi
  • en
Muinaistulien Yö Hangossa

Evenemang i Hangö 2018

Hangö är känt för sina evenemang. Under sommarveckorna vimlar det av tennisspelare, seglare, teatervänner, bridgespelare, motorbåtsentusiaster och havspaddlare i gatubilden, allt beroende på veckan.

I Hangö hittar du alltid något intressant att göra, det finns ett brett utbud med nya alternativ för varje dag. Du kan även utforska staden på egen hand. På turistbyrån så får du tips och den mest aktuella informationen om utbudet i staden dag för dag. I Hangö stads evenemangskalender hittar du alla Hangös evenemang.

Januari-April

Puumaila

30.3-2.4 Audi-Regatta Cup
Tennistävling.

Maj-Juni

rantanosto1

25–27.5 Hangö trädgårdsdagar
Närmat, vilda örter, guidade promenader i Badhusparkens trädgårdar och mycket annat intressant program som hör till ett hälsosamt liv.

26.5 MayDay

MayDay är en rolig start på sommaren, och inleder den landsomfattande badssäsongen genom ett kollektivt dopp i Hangö.

 

rantanosto1

Sommarens kvällstorg
Det populära kvällstorget i Östra hamnen ordnas på onsdagar under sommaren (även fredagar i mindre skala).

7-10.6 Hangö teaterträff
Hangö Teaterträff är Finlands största svenskspråkiga teaterfestival. Publik och teater möts på nya sätt i nya miljöer, sammanlagt 30-50 föreställningar i magasin, hallar, hamnar, under träd, i båtar och restauranger.

Visfesten

15–16.6 Nordiska visfesten
Nordiska visfesten är Finlands äldsta visfest och ordnas i det stämningsfulla magasinet i Östra hamnen. Här möts och uppträder både inhemska och nordiska visvänner.

 

Juli

Juli

Augusti

EVLI Hangon regatta

30.6-1.7 Beachvolleyboll Hanko Beach 2018
Beachvolleybollturneringen för hobbylag lockar igen spelare från hela landet till de berömda stränderna i Hangö.

6-8.7. EVLI Hangöregattan
Den traditionella seglingstävlingen är ett av Finlands största seglingsevenemang, med närmare 200 deltagande båtar. Sedan år 1945 har tävlingen arrangerats varje år. Datumet för 2017 är iute bekräftat.

8–15.7 Hanko Tennis 2018 
Tennis hör sommaren till i Hangö. Den traditionella amatörtennisveckan som spelas i juli har ordnats sedan 1951 och lockar årligen spelare från hela landet.

 

 

 

Hanko SeaHorse Week

20–29.7 Hangö Bridgevecka
Hangö Bridgevecka lockar årligen hundratals spelare till Hangö. Under veckan avgörs flera olika tävlingsklasser och spelarna återvänder till den populära veckan år efter år.

25–29.7 SeaHorse Week
Banhoppningstävlingen som arrangeras mitt i stadens centrum i en underbar parkmiljö lockar varje år landets främsta ekipage till Hangö.

26-29.7 HangArt
Lokala konstnärer och föreningar öppnar upp sina ateljér  för allmänheten under tre dagar i juni. Välkommen att bekanta dig med Hangös konstvärld!

27.7  Sjusovardagen
Sjusovardagen har traditioner som går tillbaka Badhustiden. Sedan 1960-talet har staden årligen firat Sjusovardagen genom ett sjusovartåg som går genom staden och sjusovaren väcks genom ett dopp i havet.

27-29.7. Östersjö Cup
Populära FC HIK:s fotbollsturnering lockar årligen juniorer till Rukki areena.

 

rantanosto1

30.7-5.8 Scandinavian EB Championships by Mandatum Life
Den internationella seniorturneringen spelas på Hangös berömda tennisplaner.

3–5.8 Poker Run
Poker Run är Finlands största motorbåtsevenemang och erbjuder program från morgon till kväll för alla vänner av muskelbåtar med kraftiga motorer.

10–12.8 Hanko Soul Jazz Weekend
Ett veckoslut fylld av soul och jazz i stadens restauranger. Programmet bjuder på inhemska och utländska toppartister.

Augusti

September

Oktober-November

rantanosto1

17-19.8 Hanko Pride 2017
Historiens andra Hangö Pride-evenemang går av stapeln i augusti! Välkommen till Finlands Key West – i fantastiskt sällskap, vackra vyer och glada miner! Sommar, Hangö, kärlekens fest!

Konstrundan
Under Konstrundans två dagar kan du besöka konstnärsateljéer runtom i Svenskfinland för att tanka kreativitet, söka inspiration och väcka dina sinnen. Konstrundan skapar oförglömliga möten mellan publik och konstnär. Datum för 2018 inte ännu bekräftat.

24–26.8  Hangödagarna och forneldarnas natt
Av tradition tänds forneldarna den sista lördagen i augusti och bidrar till att skapa en magisk stämning under Hangödagarna som ordnas samma veckoslut. Denna unika kombination av forneldar förenade med kulturevenemang runt om i staden gör veckoslutet till en unik upplevelse för alla besökare.

24-26.8 Le Petit Festival goes Hanko
En egenartig och färgglad internationell festival som presenterar konst av världsklass. Dans, teater, musik, bildkonst, film, performancekonst och workshoppar med konstnärer från USA, Frankrike, Japan, Estland, Sverige, Kroatien och Holland. Vi ser förevisningar runt om i staden. VIVE L´AMOUR!

Hanko Foto Festival

Hangö Foto Festival
Fotofestivalen har låtit sig inspireras av de underbara vyerna och det fantastiska ljuset i Hangö. Bildvisningar, föreläsningar och utställningar för alla vänner av fotografering. www.hankofotofestival.fi  2018 datum är inte ännu bekräftat.

 

rantanosto1

6.10 Östersjö maraton
Kom med och löp i den vackraste omgivningen i landet. Sträckorna är hel och halv maraton samt 1/4 maraton, ca 10.5km. Östersjö maraton

Hangö Filmfestival
Den populära Filmfestivalen lockar med ett mångsidigt program. Datum för 2018 är inte ännu bekräftat.