• sv
  • fi
  • en

.

Året 2019 lyfter Hangö på världskartan då Finlands Riviera står värd för seglingsvärldsmästerskapen i 6mR-klassen i augusti (1–9.8). VM-tävlingarna lockar inbitna seglare och intressanta personligheter från hela världen till Hangös glittrande hav och solvarma stränder. Samtidigt fortsätter de etablerade maritima sommar- evenemangen, till exempel Hangöregattan (5–7.7) och Poker Run (9–11.8), att locka båtfolket och livsnjutarna än en gång till Hangö – Södern i Finland.

Kustrutten som var fjolårets mest intressanta nyhet för alla cyklister har utvecklats vidare och fortsätter att locka allt fler cykelturister till den vackra och mångsidiga skärgården. På bara en dryg timmes avstånd från Helsingfors och Åbo finns den upp till 200km långa cykellänken som förenar Hangö med grannområdena Kimitoön, Raseborg och Salo. Passa på att kombinera cykelturens båtförbindelse mellan Hangö och Kasnäs med ett fyrbesök eller sälsafari! Kustrutten får i år ännu tydligare rutt- och serviceinformation i form av ny karta, både på papper och digitalt på sajten kustrutten.fi.

För både små och stora tennisentusiaster är Hangö ett måste. Det finns evenemang för alla åldrar och nivåer: JGP Tournament (3–9.6) • Finnish Junior Tennis Tour 4.+FC Championship (14–16.6) • HPP Hanko Tennis Week (8–14.7) • ITF Scandinavian EB Championship by Mandatum life (29.7–4.8) • Hanko Tennis – ITF Junior Circuit (6–10.8)

De traditionella Hangödagarna (30.8–1.9) samlar alla Hangövänner till oförglömliga upplevelser då det gnistrar och sprakar i hela staden. Forneldarnas natt är en symbol för att den pulserande sommarsäsongen går över till höst. Hangö fylls av både folkfest och fyrverkeri samt stämningsfulla stunder vid brasan på stranden.

Utanför sommarsäsongen är Hangö både fängslande och säreget.

– Hangö är en blandning av ytterskärgårdens fängslande tystnad, havsvindarnas vintriga viskningar, vårsolens skinande ljus, men också upplevelser mitt i höststormarna – samtidigt som du finner återhämtning och kreativitet i småstadens lugn, säger Jon Lindström, ny turismchef i Hangö.

Finlands sydspets och Tulluddens naturstig är populära besöksmål året om och det lyxiga Regatta Spa erbjuder total avkoppling under alla årstider. Om du känner dig modig kan du klä på dig våtdräkten och låta dig guidas på vågorna med kajakpadd- ling eller surfbräda! Efteråt kan du stilla dig på ditt hotellrum eller belöna dig med en kulinarisk upplevelse på någon av Hangös högklassiga restauranger.