fbpx
  • sv
  • fi
  • en

STRANDLIV

Hangö är Finlands, kanske hela Östersjöns, soligaste plats och erbjuder strandupplevelser för varje smak! Hangö har en 130 km lång strandlinje, av vilken 30 km är sandstränder och en del är vackert karga klippiga bukter. Bland strandklipporna hittar du säkert en egen lugn vrå där du kan breda ut din filt, ta fram boken, andas in den friska havsluften och bara njuta.

Du kan välja en strand precis i centrum eller lite längre bort. Hangöborna själva väljer sin strand efter vinden. På sommaren kan havets temperatur bero på vinden!

Slappna av, låt den varma sanden kittla fötterna i den ljuva sommarsolen och beundra de vackra molnen som glider förbi. Du kan också göra mycket mer än sola på stränderna. Spela beachvolley, surfa eller pröva på kiteboarding. Lär dig snorkla i grunda strandvatten eller delta i en dyksafari och åk ut på en expedition i vattnets tysta värld.

En av barnfamiljernas favoritstränder är Tennisstranden eller Plagen, som du känner igen på vattenkarusellen som snurrar långt ute i en grund vik. Den är säkert den enda i sitt slag i hela Europa! Vada ut till karusellen och hoppa på.

Kom på besök i början av vintern och njut av den drömlika stämningen. De vidsträckta stränderna, den frusna säven och det istäckta havet är en syn man gärna beundrar länge. Vårvinterns pigga stämning lockar ut dig på vandring och skidturer på glänsande vit is. Solen skiner. Det är tyst.

Efter en kort vinter känner man vårens ankomst mycket starkt i Hangö. Vårens isfria hav och tidiga flyttfåglar ger föraningar om den kommande sommarens hetsiga rytm, medan naturen i övriga Finland ännu sover sin djupaste vintersömn.