• sv
  • fi
  • en

Beställnings- och leveransvillkor

Allmänt

Oy Hansea DC AB sköter om turistbyråns verksamhet i Hangö, bolaget är ett aktiebolag som till 100 % ägs av Hangö stad. På denna sida kan du läsa om de viktigaste principerna vi följer inom webbhandeln.

Beställning via webbutiken

Bekanta dig med de produkter du har beställt och försäkra dig om att du tycker om dem och att de är lämpliga för dig, du har 14 dagar på dig att göra ditt köpbeslut.

Genom att godkänna webbutikens beställnings- och leveransvillkor godkänner du att Hangö turistbyrå/Oy Hansea DC Ab skickar dig information om beställningen per epost eller textmeddelande. Produkterna levereras endast inom Finland.

Du får en elektronisk bekräftelse på den godkända beställningen, där du kan kontrollera beställningsuppgifterna. När produkterna finns i lager är leveranstiden 2-5 vardagar. Bevara beställningsbekräftelsen för eventuella senare behov.

Presentkortet skickas per epost till köparen eller till en annan person om köparen utser. Presentkortet är i kraft 6 månader från inköpsdatumet.

Betalning

I webbutiken kan du betala med kreditkort och med hjälp av nätbankskoder.  Produkterna och dess postavgift betalas i samband med beställningen. Följande betalsätt kan användas: Nordea, Andelsbaken, Danske Bank, LokalTapiola, Aktia, Nooa, POPBanken, Sparbanken, Handelsbanken, S-Banken, Ålandsbanken samt betalkort. Betalningen sker via Paytrail Oyj. Alla produkters pris innehåller mervärdeskatt, men inte leverans.  Du ser det totala priset, inklusive leverans, före du fortskrider till kassan för betalning.

Betalningsförmedlare: Betalningsförmedlingstjänsten utförs via Paytrail Oyj (2122839-7) i samarbete med banker och kreditinstitut. Som mottagare i kortbetalningar syns Paytrail Oyj och företaget förmedlar även betalningen till köpmannen. Paytrail Oyj har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid eventuella klagomål ber vi er i första hand vara i kontakt med webbutiken.

Rätt att häva en beställning

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. Om produkten ni beställt inte kan levereras, återbetalas beloppet. Observera att produkterna i shoppingkorgen inte reserveras i lagret innan beställningen är betald.

Leveranssätt och -kostnader

Vi levererar din beställning som 2-klass maxibrev eller postpaket till närmaste postombud inom 2-5 vardagar. De gällande leveransavgifterna syns på sidan: http://www.posti.fi/liitteet-yrityksille/hinnat/postimaksukonehinnasto.pdf. Produktens leveranskostnader betalas normalt i samband med beställningen.

Returnering av en produkt

Fyll i returanmälan, som skickats med i paketet och sänd det till nedanstående adress, tillsammans med produkten som returneras. Återbetalningen sker inom 14 dagar efter att vi fått din returneringsblankett, förutsatt att vi mottagit den returnerade produkten eller att vi fått bekräftelse på att varan skickats till oss. Återbetalningen sker enligt det betalsätt, som använts då du beställt produkten.

Produkterna returneras till nedanstående adress och sändaren betalar postavgiften. Avsändaren bär ansvar för att produkten packas rätt. Produkterna bör packas ordentligt, så att de inte kan skadas under transporten. Ifall du har använt produkten eller behandlat den ovarsamt, debiteras du maximalt för varans fulla värde.

Returadress:

Hangö turistbyrå
Rådhustorget 5
10900 Hangö

Om produkten du har beställt är defekt, eller om vi har skickat dig fel produkt, ska du meddela oss det inom 7 dygn, från det att produkten har mottagits. Meddelandet skall sändas skriftligt per post eller via e-post: tourist.office@hanko.fi. Om paketet har skadats under leveransen, bör det omedelbart göras en reklamation till posten.

Force Majeure

Hangö turistbyrå/Oy Hansea DC Ab ansvarar inte för dröjsmål och skador som beror på hinder utanför företagets påverkningsmöjligheter, som rimligen inte har kunnat förutses och vars följder inte kan undvikas. Som överstigliga hinder betraktas bl.a. arbetsstridsåtgärder och störningar i transportkedjan. Om det oöverstigliga hindret fortgår i mer än tre veckor har såväl Hangö turistbyrå/Oy Hansea DC Ab som kunden rätt att häva beställningarna utan skadeersättnings- eller dröjsmålsföljder.

Allmänt

Hangö turistbyrå/Oy Hansea DC Ab förbehåller sig rätten till att ändra beställnings- och leveransvillkoren. Kunden bör bekanta sig med och godkänna villkoren innan beställningen görs. Hangö turistbyrå/Oy Hansea DC Ab behandlar alla kundkontakter konfidentiellt och binder sig vid att inte överlåta dem till en tredje part.

BOKNINGSVILLKOR FÖR UTFLYKTER, EVENEMANG OCH GUIDNINGAR

Kunden kan avboka en utflykt utan särskild orsak enligt följande:

1. Ifall utflykten avbokas senast 7 dagar innan utflyktens datum erlägger kunden en expeditionsavgift på 10 euro.
2. Ifall utflykten avbokas senare än 7 dagar, men minst 3 dagar innan utflyktens datum erlägger kunden 50% av totalpriset (minst 10 euro).
3. Ifall utflykten avbokas senare än 3 dagar innan utflyktens datum har researrangören rätt att uppbära hela utflyktens pris.
4. Ifall avbokningen sker på grund av sjukdom, återbetalas det belopp kunden erlagt i sin helhet. Sjukdomsfall måste meddelas omedelbart och kunden skall uppvisa ett godtagbart läkarintyg.

En avbokning bör alltid göras skriftligt eller på annat ändamålsenligt sätt till adressen tourist.office@hanko.fi eller Hangö turistbyrå, Rådhustorget 5, 10900 Hangö.

Om resan inte avbokas, eller resenären inte inom avtalad tid anländer till den avtalade mötesplatsen, eller om han inte kan delta på grund avsaknad av behövliga resehandlingar som ligger på resenärens ansvar, har han inte rätt till återbetalning. Researrangören förbehåller sig rätten att inhibera utfärden t.ex. på grund av för få deltagare, anmälning om detta ges i regel dagen innan avfärd.

Bokningsbekräftelsen som kunden erhåller per epost fungerar som biljett, ingen separat biljett levereras.

RESEVILLKOR FÖR KRYSSNINGAR

Resevillkor för kryssningar till Bengtskär

Rederiet förbehåller sig rätten till ändringar (t.ex. väder, passagerarantal, tidtabell). Kryssningen förverkligas om minst 30 personer deltar. Bokningsbekräftelsen som kunden erhåller per epost fungerar som biljett, ingen separat biljett levereras. Om kryssningen inte förverkligas återbetalas det erlagda beloppet i sin helhet. Vid avbokning senast 7 dygn före avfärdsdatum återbetalas beloppet med undantag av en expeditionsavgift på 10 euro. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som ni använt i bokningsskedet. Om den bokade kryssningen inte används, eller annulleras, minst 7 dygn innan avfärdsdatum debiteras kryssningens värde i sin helhet av kunden. Avbokningar bör göras skriftligen till adressen tourist.office@hanko.fi eller Hangö turistbyrå, Rådhustorget 5, 10900 Hangö.

Resevillkor för kryssningar till Russarö

Rederiet förbehåller sig rätten till ändringar (t.ex. väder, passagerarantal, tidtabell). Kryssningen förverkligas om minst 30 personer deltar. Bokningsbekräftelsen som kunden erhåller per epost fungerar som biljett, ingen separat biljett levereras. Om kryssningen inte förverkligas återbetalas det erlagda beloppet i sin helhet. Vid avbokning senast 7 dygn före avfärdsdatum återbetalas beloppet med undantag av en expeditionsavgift på 10 euro. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som ni använt i bokningsskedet. Om den bokade kryssningen inte används, eller annulleras, minst 7 dygn innan avfärdsdatum debiteras kryssningens värde i sin helhet av kunden. Avbokningar bör göras skriftligen till adressen tourist.office@hanko.fi eller Hangö turistbyrå, Rådhustorget 5, 10900 Hangö.

Russarö fästningsö är fortfarande en del av Finlands kustförsvar, och besökare rör sig på ön på eget ansvar. Researrangören, rederiet eller försvarsmakten ansvarar inte för eventuella skador som skett under en guidade tur. Ön är ett militärmål och därför krävs försiktighet, men ett besök är fullständigt säkert när besökaren följer anvisningarna. Att röra sig på ön är begränsat och guidens anvisningar bör följas.

Finska Vikens Marinkommando förbehåller sig rätten att annullera eller ändra tidpunkten för besök beroende på försvarsmaktens egen verksamhet. Över 15 år bör vid behov styrka sin identitet. Endast finska medborgare kan besöka Russarö. Alkoholhaltiga drycker är inte tillåtna och berusade personer kan nekas tillträde till ön. Rökning är tillåten endast vid anvisade ställen. Sällskapsdjur är inte tillåtna. Kustsoldathemsföreningens café säljer kaffe och munkar, kontakt betalning.

Resevillkor för skärgårdskryssningar

Rederiet förbehåller sig rätten till ändringar (t.ex. väder, passagerarantal, tidtabell). Kryssningen förverkligas om minst 6 personer deltar. Bokningsbekräftelsen som kunden erhåller per epost fungerar som biljett, ingen separat biljett levereras. Om kryssningen inte förverkligas återbetalas det erlagda beloppet i sin helhet. Vid avbokning senast 7 dygn före avfärdsdatum, återbetalas beloppet med undantag av en expeditionsavgift på 10 euro. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som ni använt i bokningsskedet. Om den bokade kryssningen inte används, eller annulleras, minst 7 dygn innan avfärdsdatum debiteras kryssningens värde i sin helhet av kunden. Avbokningar bör göras skriftligen till adressen tourist.office@hanko.fi eller Hangö turistbyrå, Rådhustorget 5, 10900 Hangö.

Resevillkor för sälsafari

Rederiet förbehåller sig rätten till ändringar (t.ex. väder, passagerarantal, tidtabell). Kryssningen förverkligas om minst 6 personer deltar. Bokningsbekräftelsen som kunden erhåller per epost fungerar som biljett, ingen separat biljett levereras. Om kryssningen inte förverkligas återbetalas det erlagda beloppet i sin helhet. Vid avbokning senast 7 dygn före avfärdsdatum återbetalas beloppet med undantag av en expeditionsavgift på 10 euro. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som ni använt i bokningsskedet. Om den bokade kryssningen inte används, eller annulleras, minst 7 dygn innan avfärdsdatum debiteras kryssningens värde i sin helhet av kunden. Avbokningar bör göras skriftligen till adressen tourist.office@hanko.fi eller Hangö turistbyrå, Rådhustorget 5, 10900 Hangö.