fbpx
  • sv
  • fi
  • en

Välj din egen sandstrand

Hangö är Finlands, kanske hela Östersjöns, soligaste plats och erbjuder strandupplevelser för varje smak. Hangö har en 130 km lång strandlinje, av vilken 30 km är sandstränder och en del är vackert karga klippiga bukter. I tre väderstreck glittrar havet och nästan alla vägar leder till en strand. Det lönar sig alltid att kontrollera vindriktningen, under sommaren varierar havets temperatur ofta beroende på varifrån det blåser!

Plagen ranta Hangossa

1. Plagen – den glada karusellstranden

Plagen, även kallad Tennisstranden, är barnfamiljernas favoritstrand. Stranden är långgrund och barnvänlig. Vid sydliga vindar är vattnet ofta varmt. På den populära stranden finns den unika vattenkarusellen i 50-60 cm djupt vatten. Därtill finns en lekplats, beachvolleybollplan, 10 badhytter, wc och café.

Bellevuen ranta Hangossa

2. Bellevue – den natursköna Kolaviken

Bellevue är en långgrund och lugn strand öster om Plagen. Vattnet i Kolaviken kan vara mycket varmt vid sydlig vind. På stranden finns tre badhytter och wc. Långsanda naturskyddsområde finns österut där stranden fortsätter mot De Fyra Vindarnas Hus.

rantanosto3

3. Tullstranden – vattensportparadiset

Tullstranden är en blåsig strand med fina sanddyner. Stranden nedanför parkeringsplatsen är reserverad för simmare. På stranden finns två badhytter och wc. Tullstranden är populär bland vattensportare, både vindsurfare och draksurfare trivs här. Förhållandena är bäst vid vindriktning mellan sydväst och norr.

Läs mera

Rantaelämä Hangossa

4. Silversand-solnedgångsstranden

Silversand är en liten strand på uddens norra sida invid campingområdet. Här kan du ta ett kvällsdopp och samtidigt njuta av solnedgången. Vid nordlig vindriktning är vattnet ofta varmt på denna strand. Stranden har en badhytt och wc.

Slaktis ranta

5. Slaktis varma vatten

Slaktis är en långgrund, liten strand i västra ändan av udden. Vattnet är ofta mycket varmt och eftermiddagssolen steker stranden. På stranden finns en badhytt och wc.

Rantaelämää Hangossa

6. Hangöby – brygga och hopptorn

I Hangöby finns en simbrygga som lämpar sig för personer med funktionshinder. Bryggan är i användning under sommarmånaderna. Invid bryggan finns en liten sandstrand och vid nordlig vindriktning är vattnet ofta varmt. I närheten finns även ett övervakat hopptorn som har öppet dagligen under sommaren. På stranden finns två badhytter, varav den ena är tillgänglig även för funktionshindrade.