fbpx
  • sv
  • fi
  • en

Valitse oma hiekkarantasi

Hanko on Suomen, ellei koko Itämeren, aurinkoisin paikka ja tarjoaa rantaelämyksiä joka makuun. Hangossa on 130 kilometriä rantaviivaa, josta 30 kilometriä on hienoa hiekkarantaa ja osa karun kauniita kallioisia poukamia. Meri kimaltelee kolmessa ilmansuunnassa ja melkein jokainen tie vie rannalle. Kesäisin meren lämpötila vaihtelee paljon riippuen tuulen suunnasta, tarkkaile siis tätä kun valitset rantasi!

Plagen ranta Hangossa

1.Plagen – iloinen karuselliranta

Plagenin uimaranta on lapsiperheiden suosiossa. Ranta on matala ja siksi lapsiystävällinen. Etelän puoleisilla tuulilla vesi voi olla hyvin lämmintä. Suositulla rannalla on leikkipaikka, lentopallokenttä ja ainutlaatuinen vesikaruselli. Vesikaruselli on 50-60cm syvyisessä vedessä. Rannalla on 10 uimakoppia, wc, rantakahvila ja vesipuisto.

Bellevuen ranta Hangossa

2. Bellevue – luonnonkaunis Kolalahti

Bellevue on matala ja rauhallinen hiekkaranta Plagenin itäpuolella. Etelätuulilla Kolalahden vesi voi olla hyvin lämmintä. Rannalla on kolme uimakoppia ja wc.
Ranta jatkuu idän suuntaisesti Långsandan luonnonsuojelualueena Neljän Tuulen Tuvalle.

rantanosto3

3. Tulliranta – vesiurheiluystävän paratiisi

Tulliniemen ranta on tuulinen hiekkadyyniranta. Parkkialueen alapuoleinen ranta on varattu uimareille. Rannalla on kaksi uimakoppia ja wc. Tulliniemi on vesiurheiluystävien suosiossa, ranta soveltuu sekä purjelautailuun että leijalautailuun. Olosuhteet ovat parhaimmillaan lounaisen ja pohjoisen välisillä tuulilla.

Lue lisää

Rantaelämä Hangossa

4. Silversand-auringonlaskuranta

Silversand on pieni ranta niemen pohjoispuolella, leirintäalueen vieressä. Rannalla voi ihailla auringonlaskua iltauinnin aikana. Pohjoisten tuulten vallitessa vesi voi useasti olla lämmintä tällä rannalla. Rannalla on uimakoppi ja wc.

Slaktis ranta

5. Slaktis-lämmintä vettä

Slaktis on matala, pieni uimaranta niemen läntisessä päässä. Vesi on usein todella lämmintä ja iltapäivän aurinko paistaa suoraan rantaan. Rannalla on uimakoppi ja wc.

Rantaelämää Hangossa

6. Hangonkylä-esteetön laituri ja hyppytorni

Hangonkylässä on esteetön laituri, joka on meressä kesäkuukausien ajan. Vieressä on pieni hiekkaranta ja pohjoisilla tuulilla tämä on lämminvetinen ranta. Rannalla on kaksi uimakoppia, joista toinen on esteetön sekä wc. Läheisyydessä, Lill-Märsanin uimarannalla, on myös valvottu hyppytorni, joka on avoinna päivittäin kesäkauden ajan.